Гатузо за финала: Не съм велик треньор

Дженаро Гатузо продължава с чудесата начело на „Милан“. Младият наставник класира „росонерите“ на финал за Купата на Италия след драма с дузпи срещу „Лацио“ (5:4) дошла след нулеви равенства в двете срещи от полуфиналната фаза.

Неговият отбор е в серия от 13 срещи без поражение и не е инкасирал попадение в последните 4 мача.

„Искам едно да е ясно, аз не съм велик треньор - обяви Гатузо след триумфа в Рим. - Аз съм още в самото начало на този процес, не съм гуру на скамейката и все още не съм постигнал нищо. Също така трябва да се отдаде значимото на Винченцо Монтела (б.а - предишният треньор на „Милан“). Той е въвел някои важни тактики. Можете да откриете например неговият почерк в желанието да държим топката и да я разиграваме чисто.”

Големият герой на вечерта пък бе стражът Джанлуджи Донарума. Младокът парира две от дузпите, за да върне съотборниците си в играта, след като преди това Рикардо Родригес и Рикардо Монтоливо бяха пропуснали.

„Заслужихме този финал – обяви вратарят. - Искаме и да вземем реванш от „Ювентус“ за поражението отпреди две години в мача за трофея.“

А от лятото Донарума ще има далеч по-сериозна конкуреция под рамката, след като стана ясно, че опитният Пепе Рейна ще се присъедини към „росонерите“ като свободен агент. Договорът на 35-годишния страж ще е за два сезона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят