Гатузо: Шансовете ни срещу "Арсенал" са 30%

Дженаро Гатузо, треньор на "Милан", заяви, че шансовете неговият тим да отстрани "Арсенал" са едва 30%. "Росонерите" загубиха в първия двубой от осминафиналите в Лига Европа с 0:2 насред "Сан Сиро". За да прескочи в следващия кръг, "Милан" поне от същия резултат за продължения.

"След първата среща чух много неща, които често се говорят по кръчмите - каза Гатузо. - Липсвала ни физика, макар че ние играем на сгъстен цикъл и очевидно се справяме. Резултатите го показват. Мачът с "Арсенал" беше слаб за нас и загубихме. Радвам се, че успяхме да отговорим с победа над "Дженоа" с 1:0. Все още имаме шанс, но той се равнява на 30%. Със сигурност не отиваме в Лондон на почивка. Трябва да вземем нещо от този мач."

Оптимист преди срещата е Паоло Малдини, легенда на "Милан".

"Отборът започна доста трудно сезона, но в момента е сред най-добрите в Италия - каза славният защитник. - Справедливо е да смятам, че отстраняването на "Арсенал" е напълно възможно. Някой резултати идват само с вяра. Това означава, че играчите трябва да се борят до край, защото във футбола всичко е възможно."

А в Милано се пече трансфер. Вратарят Пепе Рейна мина медицински прегледи и ще подпише договор с "Милан". Настоящият му контракт с "Наполи" изтича през лятото и няма да бъде продължен.

"Спокоен съм и напълно щастлив, така че всичко е наред", заяви титулярният страж на „росонерите“ Джанлуиджи Донарума по повод информациите за трансфера на Рейна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят