ГДБОП преустанови достъпа до сайт за измамни резервации за почивки

Служители от сектор „Киберпрестъпност“ в ГДБОП преустановиха достъпа до интернет сайт, посредством който са извършвани измамни резервации за почивки в Гърция, съобщава МВР.

В хода на проверката, предприета след оплаквания, е установено, че сайтът предлагал оферти за почивки в Гърция от името на лицензирани туристически агенции. Заплащането ставало по банков път, като след превеждане на необходимата сума, реални резервации не са правени или са били анулирани. Така пострадалите оставали с убеждението, че са запазили и платили места за почивката си. Нещо повече – при заявено от тяхна страна желание да анулират резервацията, следвала кореспонденция за връщане на парите, но това така и не се случвало, като от сайта изтъквали различни причини .

Към момента са установени над 30 пострадали от измамната оферта. Служителите в сектор „Киберпрестъпност“ – ГДБОП съветват гражданите, които осъществяват резервации за почивки в чужбина, да извършват проверки в хотелите за потвърждаването им.

Работата по случаите продължава, като събраните материали са изпратени в Софийска районна прокуратура, с мнение за образуване на досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България