ГДБОП разби организирана престъпна група за разпространение на оръжия

Организирана престъпна група от 6 човек е задържана в София за разпространение на оръжия. Това каза Иван Гешев, административен ръководител на Специализираната прокуратура, по време на брифинг във връзка с неутрализиране на две организирани групи за контрабанда на цигари в особено големи размери и оръжие.

По думите му са проведени две съвместни акции - разработка на ГДБОП и Специализираната прокуратура. "Задържана е група за придобиване и незаконна продажба на оръжия. 6 човкеа са обвиняеми, 1 - за ръководител на групата и 5 са участниците в нея. Има и вторични престъпления за държане на огнестрелно оръжие", заяви той.

Осъществени са претърсвания на 7 адреса. „50 картечни пистолета, 1 „Валтер“, оптика и 2 700 евро. На другия адрес са намерени 8 пистолета различни марки, 250 патрона и над 19 000 евро. На трети адрес има пистолет, на 4-ти адрес има монети, а на петия адрес - множество скимиращи устройства”, поясни Гешев. Според него с иззетите оръжия би могъл да се въоръжи цял отряд.

По време на брифинга стана ясно, че служителите, работили по един от случаите ще бъдат наградени от главния прокурор Сотир Цацаров за добре свършената до момента работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право