ГДБОП удари престъпна група от трима човека, отворили "клуб" за сексуални услуги 

В хода на проведената реализация, служители на отдел „Трансгранична организирана престъпност“ в ГДБОП са неутрализирали организирана престъпна група,  занимавала се с вътрешен трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Задържани са трима участници в престъпната схема – на възраст 25, 31 и 40 години, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Установено е, че групата е започнала незаконната си дейност в края на 2016 г. Организирала е „клуб“, в който били предоставяни сексуални услуги. За целта било използвано и жилището, в което живеели тримата участници.

На този етап свидетелски показания за престъпната дейност на групата са дали седем от жертвите на сексуална експлоатация, четири от които пред съдия.

При извършените претърсвания на адреси и автомобили, ползвани от тримата, са иззети два лаптопа, множество мобилни телефони, сим карти, тетрадки и документи със записки, имащи отношение към извършваната престъпна дейност, както и наркотични вещества.

След 24-часовото задържане на тримата мъже, Специализираната прокуратура им е повдигнала обвинения и им е наложила мярка „парична гаранция“ в размер на 5000 лева за всеки един от тях.  Работата по документирането и доказването на престъпната им дейност продължава под ръководството на прокуратурата.

 

Коментари

Задължително поле