Генералният консул на Турция в Бургас: Ако имаше морски връзки Ене Ада-Бургас, бизнесът щеше да се развива по-добре

Ако имаше преки морски връзки между Ене Ада и Бургас, бизнесът щеше да се развива по- добре. Това заяви генералният консул на Турция в Бургас Нурай Еньонтепе по време на бизнес форум в интерхотел "Приморец". В събитието участваха представители на "Индустриален и логистичен парк - Бургас", КРИБ - Бургас и Община Бургас. Участниците бяха приветствани от областния управител Вълчо Чолаков, заместник кмета на Бургас Красимир Стойчев и Павлин Иванов, съветник от КРИБ Бургас и от генералния консул на Република Турция в морския град.

Целта на форума "Турско-българският бизнес - добри практики, възможности и перспективи" е да допринесе за създаването на нови и утвърждаване на съществуващите контакти между бизнеса от двете държави.

Турските туристи могат да идват на българските курорти и през зимата, но са нужни визови облекчения. Обработката на документи на ГКПП Малко Търново съвсем скоро ще става с таблети, стана ясно още на бизнес форума.

Трябва да се използва географското положение и близостта на двеге държави, за да се развива успешно бизнес по двете страни на границата , коментираха участниците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини