Ген. Събев на реформаторите за ген. Радев на БСП и АБВ: Капитанът трябва последен да напуска кораба

Генерал Съби Събев

Ген. Съби Събев би приел да е кандидат-президент, ако Реформаторският блок го издигне. Това каза той пред журналисти след като беше изслушан от Изпълнителния съвет на блока. Според ген. Събев президентът трябва да работи за единението на нацията.

Попитан за "генералската мода" на тези избори, той заяви, че генералите са български граждани със своите права и не бива да се търси сензация в номинирането им за кандидати за президентския пост. Някои казват, че това е може би поради липса на политическо лидерство в партиите, коментира ген. Събев. Според него обаче е добър знак, че се търсят кандидати и сред "запасното войнство", тъй като там има сериозна експертиза и опит за заемане на висши държавни постове.

Помолен за коментар на оставката на командира на Военновъздушните сили /ВВС/ ген. Румен Радев, ген. Събев заяви, че се е учудил от това решение, тъй като според него е имал добри изгледи за кариера.

"Има едно правило - капитанът последен напуска кораба. ВВС не са катастрофирали напълно, за да напуска той кораба. Тепърва започват сериозните усилия и инвестициите в модернизацията на ВВС", коментира още той.

Коментари

Задължително поле