Бургаски рибари: След лефера, дойде барбун, паламудът тръгнал към нас (ВИДЕО)

Министър Горанов обсъди с Кристалина Георгиева глобалното икономическо развитие

Бял дим за данъчните облекчения в Гърция, отменят ДДС за строителство

DBX захапва асфалта със силата на 550 коня Първият SUV на Aston Martin излиза с двигател V8 от Mercedes AMG

Александър Сано: Не очаквай от чашка 200 грама да извадиш литър

Джулиана Гани ще се снима гола и след раждането

Как се спира женска кавга

Пожар избухна във влак с футболни фенове в Берлин

Опозицията в Албания поиска оставката на Еди Рама

Борис Джонсън е изпратил на ЕС неподписано писмо за отлагане на Брекзит

Швейцария ще гласува за нов парламент

„Луфтханза” стачкува днес

Лоши комбинации за зодии-родители

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

Ген. Михо Михов в Пловдив: Наложително е спешно преизчисляване и повишение на пенсиите

Преизчисляването и повишаването на пенсиите е един от първите проблеми, с чието решаване ще се заеме коалиция „АБВ-Движение 21“ в следващия парламент, обяви в Пловдив водачът на листата за 16 МИР ген. Михо Михов на среща с пенсионери от жк „Тракия“

Генерал Михов бе категоричен, че не може хора с трудов стаж от 30 и повече години да получават пенсии, чийто размер в много случаи се доближава до минималната от 160 лева. Възрастните хора, препълнили залата, посрещнаха с одобрение думите му. Те изразиха надежда, че политиците ще се заемат сериозно с техните проблеми, сред които един от най-сериозните е преизчисляването и вдигането на пенсиите, информира пресцентърът на АБВ.

Присъстващи поискаха от ген. Михо Михов да съдейства при решаването на проблеми с вдовишките пенсии, които не са индексирани с години. Други изразиха мнението си, че пенсиите не трябва да бъдат вдигани с проценти, тъй като от това печелят най-много хората с високи пенсии, а ощетени са тези с ниски, а да бъде разработен коефициент на повишението, който да удовлетвори всички. Жена със стаж над 30 години изказа мнение, че трябва да бъдат вдигнати най-много пенсиите на хората с реален трудов стаж, за да не се чувстват ощетени спрямо тези, които не са работили. Възрастните хора не скриха тревогата си от информациите за предстоящото поскъпване цената на природния газ с 30 %, което ще доведе до шоково повишение на отоплението. Ген. Михо Михов отговори, че това повишение цената на газта наистина е шоково и настоя отговорните фактори да намерят най-правилното решение, което да не ощетява потребителите. Той подчерта, че ще са нужни солидни компенсации за социално слабите, ако все пак се стигне до сериозно вдигане на цената на газта.

Водачът на пловдивската листа на коалиция „АБВ-Движение 21“ увери присъстващите, че ще работи активно за успеха на града под тепетата като Европейска столица на културата и призова всички народни представители от 16 МИР за общи действия. Той увери гражданите, че като народен представител ще се среща с тях по всякакви въпроси и проблеми в офиса на партията в Дом „Васил Левски“.
Присъстващи предложиха да бъдат намалени субсидиите на партиите. Ген. Михов ги подкрепи, като поясни, че коалиция „АБВ-Движение 21“ предлага субсидията на 1 глас за партия да стане 4 лева вместо сегашните 11 лева. Той се съгласи с идеята за намаляване на броя на депутатите, но уточни, че за това трябва да бъде свикано Велико народно събрание и да се промени Конституцията.

Ген. Михо Михов добави, че подкрепя идеята България да стане президентска република, което ще позволи на държавния глава да получи повече правомощия и да носи повече отговорност за своите действия. Според него с оглед динамично променящата се обстановка на Балканите, Европа и света предизвикателствата пред националната сигурност на България се увеличават и страната ни трябва да води много внимателна, твърда и компетентна външна политика. Присъстващите на срещата останаха удовлетворени от разговора с ген. Михов и му пожелаха успех на изборите, за доброто на България.

Генерал Михо Михов имаше още една среща в Пловдив – в Дома за приятелство с Русия и народите на ОНД, където граждани го питаха, ако България бъде залята от бежанци, ще може ли да разчита на помощ от Русия. Ген. Михов поясни, че нашата страна е член на ЕС и НАТО и каквато и да е намеса от страна на Русия, би счетена за агресия. „Макар и братски народи, ние вече сме в различни лагери“, посочи генералът и подчерта, че Българската армия трябва да попълни своя личен състав, за да наброява 26 000 военни.

В отговор на въпроса дали президентът Румен Радев трябва да поддържа регулярни контакти с Македония, ген. Михов отговори, че 2 пъти е разговарял с предшественика му Росен Плевнелиев да отиде в Македония, но той не го е направил.

След края на срещата повече от половин час водачът на листата раздаваше автографи на симпатизанти, които продължиха да го обсипват с въпроси за ситуацията по света, в страната и Пловдив. На всички генералът заяви, че за пореден път се е уверил, че Пловдив е най-подходящият град у нас за Европейска културна столица.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.