Психолози и социални работници влязоха в къщата на ужасите в Свищов Общинската администрация предприе мерки за социализирането на трите жени

Християн Гущеров е задържан заради сбиване в заведение

Талибаните поеха отговорност за атаката в Кабул

Десетки хиляди на протест в Солун: Македония означава Гърция

ДПС предлага програмен кабинет и програма за ускорено развитие

17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Ген. Михо Михов: Югоизточна Европа и Западните Балкани са твърде уязвими и възбуждат нови страхове от миналото

Нашата коалиция осъжда поведението на Турция и счита, че намесата й във вътрешните дела на България, по отношение на агитацията на турския министър на труда и социалната политика за ДОСТ, е абсолютно недопустима и неприемлива. Това заяви в ефира на БТВ по време на предизборен дебат ген. Михо Михов, водач на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в 16 МИР Пловдив-град.

По думите на ген. Михов секторът „Сигурност“ в България наистина е в упадък, а Югоизточна Европа и Западните Балкани са твърде уязвими и възбуждат нови страхове от миналото. Той поздрави в ефир новия началник на отбраната ген. Андрей Боцев, като сподели, че е с достойна войнска подготовка и морал.

„Ако Европа мине на две или повече скорости, това ще се отрази безкрайно лошо на българската сигурност и авторитет. Европейски сили за отбрана едва ли ще бъдат изградени, a НАТО ще бъде по някакъв начин накърнено от разпадането или преминаването на няколко скорости. Българската армия трябва да бъде работоспособна, МВР да бъде реформирано най-после и съдебната система да раздава правосъдие и справедливост“, каза Михов.

По отношение на правораздаването, бизнеса и корупцията ген. Михов отбеляза, че ПП АБВ е започнала своята стратегия за реформирането на съдебната система още по миналата година и че според коалицията главният прокурор и останалите прокурори трябва да бъде избираеми. Според Михов корупцията не идва от бизнес климата, а от политическия климат, защото политиците рекетират предприемаческия дух на бизнесмените и работодателите.

За развитието на Пловдив ген. Михов каза, че има 35 000 фирми, които заедно с икономическата зона „Тракия“, дават работа на 285 000 души от града и областта. Хората искат да гарантират своето трудово място и цялата политическа власт в района трябва да работи за това.

Михов припомни колко важно е реализирането на имотния регистър във всички съдебни райони, защото това също е в основата на корупцията и недоволството на гражданите, чиито имоти са присвоени, препродадени и пр. Друг важен проблем, който той засегна, е каква ще бъде ролята на народните представители от региона по отношение на ускоряването на дейностите за подготовката на Пловдив като „Европейска столица на култура“ и как ще бъдат управлявани средствата от 23 млн. евро и 11 млн. евро за обновяване на базиликата в града.

В заключение ген. Михов каза, че целите на Коалиция „АБВ – Движение 21“ за Пловдив са европейски стандарт за качеството на живот, обществен ред и сигурност и изграждането на града като културен и туристически център на България.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.