Ген. Мутафчийски: Благодарим за аплодисментите!

Не мога да спестя и благодарността за покрепата на обществото, отразена с един съвсем безобиден акт, но много показателен - ръкопляскането за нашите медици, които се грижат за болните от коронавирус. Благодаря Ви!

Това заяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски по повод инициативата , организирана в социалните мрежи, в която се включиха много българи снощи точно в 21:00 ч. Хората се организираха във фейсбук по примера на Италия.

"Ясно е, че държавата трябва да има много твърда позиция в лицето на съдебната власт за принудителното налагане на стоене вкъщи", коментира проф. д-р Венцислав Мутафчийски на брифинга в Съдебната палата след срещата си с главния прокурир Гешев.

„Съвместната работа на Щаба с Прокуратурата е плод на това, че в работата на Оперативния щаб ние се сблъскване с редица проблеми. Те с в няколко характера - спазване на карантина и съответно последващи действия на лица, неспазващи карантината. Този въпрос е изключително важен, защото контактните лица и евентуално заразените лица, които ще бъдат поставени под домашни условия, се увеличават с всеки изминал ден", каза още той.

Коментари

Задължително поле