Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: 271, 2 млн. лева са задълженията ни към други държави

„Асарел-Медет“ продължава подкрепата за Община Панагюрище

В Лондон ще бъдат връчени наградите БРИТ

Калоян Паргов: Година и половина управляващите в СО тероризират гражданите на Малашевци с бездействието си

Меси развали проклятието „Челси”

Жандармерист спаси мишелов край Монтана

Стотици се простиха с Павел Панов

Валери Симеонов откри международната селскостопанска изложба „АГРА“

Подготвено е 72-часово задържане за стрелялия срещу полицаи в село Орешник

САЩ: Ще присъстваме в Черно море, Русия да свикне с това

Осиновителите на деца до петгодишна възраст ще ползват платен отпуск за една година

Румен Радев разговаря с посланика на САЩ у нас Ерик Рубин

Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Ген. Радев: Като президент ще се позовавам на научната експертиза за решенията, които взимам

„Като президент ще се позовавам на научната експертиза за решенията, които взимам. В момента тя се използва за изготвяне на справки или по-лошо – за обосновка на вече взети политически решения“. Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, след среща с ръководството на БАН. Той е категоричен, че трябва да се инвестира в наука, да има приемственост и да се положат повече грижи за младите учени. „Не може заплатите да са толкова унизителни“, подчерта той. Според него БАН трябва да бъде партньор и референт на властта. „Абсурдно е да имаме съвременна политика без задълбочена и обективна преценка. Научният потенциал е част от нашия суверенитет“, каза още той. Ген. Радев е на мнение, че България трябва да има човешки капитал и възможност за самостоятелна преценка, а не само да се уповаваме на чужда експертиза. „Има области, в които трябва да я запазим, да развиваме и определяме приоритетите“, посочи кандидатът за президент.

Ген. Радев e на мнение, че България има нужда от дългосрочна стратегическа програма за развитие на българското общество. „С потенциала на хората от БАН това може да бъде направено. Те вече са изготвили такъв документ, но трябва да бъде подложен на по-широк дебат, оценен и доразвит“, коментира той. По неговите думи няма приемственост – не трябва всяко правителство да започва от нулата, а да се стреми да надгражда.

Борисов припознава Калфин, Трайков и Каракачанов като коалиционни партньори. Посочи ги, като представители на властта. Няма какво да дебатирам с тях

„Сутринта гледахме напоителен етюд на премиера, за който той мобилизира всякакви актьори от Лионел Меси, до кемпера на Радан, Маг Светлина, Прокопиев и кой ли още не. Позоваването на тези актьори няма да му помогне да даде тласък на кампанията на ГЕРБ за Цачева, която не върви добре“, каза още ген. Радев. По повод обвинението на Борисов, че Радев бяга от дебат, той заяви: „Може би е пропуснал, че такъв вече имаше. Както е пропуснал и в своята политика нуждите и интересите на целия български народ“. Според кандидат-президента Борисов е допуснал грешка, като е очертал опонентите му. „Калфин му е бил вицепремиер, Трайков му е бил министър, а с Каракачанов се познават отдавна и са коалиционни партньори. Това показва, че са представители на властта. Затова той реално обезсмисли дебатите с тези хора и единственият ми дебат, който сам затвърди, е с Цецка Цачева. Нямам намерение на водя дебати с всички представители на властта“, уточни ген. Радев и допълни: „Относно Орешарски може би Борисов не е чел Конституцията и бърка премиер с президент“.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.