Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

Ген. Радев пред студенти: Не се притеснявайте да имате смела позиция, да искате и да променяте

Вие ще изведете България на достойно място в световната политика, икономика, култура

„Не се притеснявайте да имате смела позиция, да искате и да променяте. България има нужда от промяна и от активност. Вие ще изведете страната на достойно място в световната политика, икономика, култура, където ни се полага да бъдем“. Това каза, кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев по време на кръгла маса със студенти от „Студентския клуб на политолога“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той изрази радост, че все още много млади българи остават в страната ни за да завършат образованието си и да работят. Генералът подчерта, че на тези млади хора трябва да се помогне и от страна на държавата. Радев обясни, че в момента много студенти завършват, но няма  оценка на търсените професии на пазара на руда. „Най-добрата роля на държавата в тази ситуация е да направи връзка между реалната среда в икономиката и образованието“. Според него търсените специалности трябва да се стимулират със стипендии от бизнеса, както се прави и на запад. Той изтъкна, че има намерение да включи повече млади хора в администрацията на президентството, които да израстват в нея и да имат поле за развитие. Радев добави, че огромна пречка за младежите в България да започнат работа е липсата на стаж, въпреки придобитото образование.

Нямам опит в политическите схеми, корпоративните интереси и смяната на партии, а в това да работя всеотдайно за България

„Достигнах до върха на своята йерархия. Моментът в който осъзнах, че важните решения в моята област се вземат на територията на политиката ме амбицира да вляза в нея и да търся решение не само на тези, но и много друго важни за страната проблеми“. Генералът изтъкна, че в България в момента има дефицит не толкова на експертиза, а на почтеност в политиката и цитира думите на ген. Дьо Гол: Истинският политик е този, който умее да казва „Не“. „Всеки политик е поставен под натиск и от външни и от близки интереси, но трябва да може да им устоява“, категоричен бе той. Ген. Радев обясни, че за разлика от други кандидат-президенти няма опит в политическите схеми, корпоративните интереси и смяната на партии. „Президентът трябва освен обединител на нацията да бъде безпристрастен и да има морални устои, вътрешна сила и независимост, за да може да отстоява разделението на властите и да бъде коректив“, категоричен бе ген. Румен Радев.

Студентите от клуба благодариха на генерала, че пръв от кандидатите за президент се е отзовал на тяхната покана за кръгла маса. В дискусията продължила повече от два часа те оправиха десетки въпроси към ген. Радев в различни сфери, сред които – отношенията на България с Русия, Турция и САЩ; членството ни в ЕС и НАТО; националната сигурност; демографската криза; бежанците; военна дипломация; икономическото развитие на България; основни проблеми пред страната ни; образование и култура; развитие на младите у насзащита на националните интереси на страната ни.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.