Ген. Румен Радев във Ветово: Има енергия за промяна

Кандидатът за държавен глава обеща, че няма да бяга от проблемите на страната

„В България се надига вълна от енергия на хората, които искат промяна. Сега те говорят смело и открито, изчезват страхът и апатията. Обединени можем да постигнем тази промяна, за доброто на България на 6 ноември.“ Това заяви вчера кандидатът за държавен президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев пред жителите на русенската община Ветово.

Според него ГЕРБ имат усещането, че губят президентските избори и затова вече не залагат на честното съревнование, а на използването на компромати. „Вече са загубили морално, остава да загубят и фактически“, отсече Радев.

Той бе категоричен, че няма да се крие от критично важни за държавата проблеми – демографска криза, образование, селско стопанство, земеделие, икономическо развитие, местна власт. „България трябва да има президент, който да се води само от интересите на българския народ, да стои зад приоритетите на страната си и да се ангажира с основните проблеми в държавата. Това е единственият начин институциите в България да станат по-свободни и достъпни, а хората – по-спокойни“, каза още Радев.

По време на посещението си в Бяла кандидат-президентът посочи и друг проблем: „Държавата се е отдръпнала от малките населени места и селата и е изоставила хората, които живеят там. Именно обаче малките общини имат нужда от най-голяма помощ и подкрепа от страна на държавата“, каза Радев и обеща, че за него връзката с местната власт ще бъде от основно значение.

„За всичко това ще се борим заедно с Илияна Йотова, ако получим доверието на българските граждани“, заключи кандидатът за държавен глава.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.