Георги Божинов: Ограничаването на депутатските мандати в БСП е евтин популизъм

Факсимиле: БТВ

Ограничаването на депутатските мандати е евтин популизъм, смята депутатът от БСП Георги Божинов, предаде БТВ.

На последния конгрес на левицата, членовете й взеха решение, че партиец не може да бъде депутат повече от 12 години. Конгресът се очакваше с напрежение именно заради намерението на лидера Корнелия Нинова да „пенсионира” старите кадри на БСП.

Сред тях попаднаха Георги Божинов, Михаил Миков и Янаки Стоилов.

Божинов поясни, че още преди да се бъде приета идеята за мандатност, той е заявил, че няма да се кандидатира за следващ мандат.

„Вярно е, че повече от 1000 души бяха заедно с мен депутати. Някои си заминаха след първия опит, други не се забелязваше, че са в парламента, а онези, които са останали и правят впечатление, са много благодатна почва да се каже „стига вече, време е да си вървят”, смята Божинов.

„На БСП й трябват компетентни кадри, за да анализират схемите на паралелната държава”, каза още той.

По думите му той лично не е обиден от това, че ще бъде „пенсиониран” като депутат на левицата, защото и без това е на прага на пенсионната възраст.

„Колегите ми, хора които поддържаха линия, която животът потвърди, да им кажеш, че промените изискват промяна и в тяхната позиция в политиката, е повод не само за обида”, каза той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Плаче , мъчно му е за стола да стои с годинки на гърбът на народа и да похапва безплатно от софрата .Добре е охранен , личи си . Не е ял туршия .

  2. Този едва го понасям – говори винаги като оракул – като интонация, разбира се, а не че познава ! А иначе си е осигурил добра пенсия и авоарчета тук-там !

  3. „На БСП й трябват компетентни кадри, за да анализират схемите на паралелната държава”, каза Г.Божинов. Хайде сега, вие тези схеми в парламента ли ще ги анализирате? Двадесет и една години депутатство не ти ли стигат?! Вие с Мерджанов и Пирински останахте вечните депутати…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.