Георги Гергов: Отчаян съм заради този тюрлю-гювеч по върховете!

Лидерът на БСП-Пловдив област предложи „ноу-хау”-то на Путин за справяне с демографската криза в Русия да се приложи и у нас

Лидерът на БСП-Пловдив област Георги Гергов не скри съмненията си, че скоро в партията и в страната ще настъпи някаква промяна. По време на срещата си със съпартийци от структурата в район „Източен” на града под тепетата той каза: „С този тюрлю-гювеч по върховете и аз съм отчаян!”

Гергов призова ръководството на Столетницата да определи каква партия е БСП. „БСП трябва да се определи каква партия е. Партия на народа, на трудещите се или някаква друга партия? Не виждам обаче никакво намерение в ръководството за идеологически разговор”, заяви лидерът на БСП-Пловдив област.

Според него проблемът на БСП е социалната политика, насочена към справяне с демографската катастрофа у нас. „2 000 000 пенсионери, 1,3 милиона деца, 700 000 студенти, 500 000 чиновници и 1.5 млн. работещи. Това е родната картина. Тя е резултатът от 27-годишния преход, в който най-ценният ресурс на България – човешкият, бе източен”, цитира тревожната статистиката Георги Гергов. Той обаче не скри своята твърда убедемост, че тази демографска криза може да бъде преборена с воля и даде пример с Русия. „В Москва може да се види, че 22-23-годишни млади хора са създали вече семейства и отглеждат по две деца. Те имат осигурени възможности за безлихвени кредити, за да си купят жилище, а децата в многочленните семейства са изцяло на държавна издръжка. Руснаците спряха демографската криза. Значи може!”, разказа пред другарите си за демографската програма на Владимир Путин областният лидер на „червените” в Пловдивско.

Георги Гергов акцентира, че БСП трябва да се фокусира именно върху тази тема. „Колкото и да изглежда странно за моите другари, аз искам най-простите и човешки неща. Не искам да гледам как българинът страда, защото децата му напускат родината, защото родителите му мизерстват с нищожни пенсии. Това искам!”, не скри емоцията си Георги Гергов.

На срещата със структурата в район „Източен” освен Георги Гергов присъства и градският лидер на БСП-Пловдив Красимир Трифонов. Той разкри, че Градският съвет подготвя стратегическата визия на партията за развитието на Пловдив, като документът ще бъде приет на заседание тази седмица и ще бъде широко обсъден в структурите по райони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика