Несебърските рибари: Морето дава сафрид и барбун Тази година чернокопът не си хвърлил хайвера

Счетоводните къщи да не приемат пари в брой

Цвета Караянчева връчва наградата „Студент на годината”

Гърция изпраща 400 военни срещу мигрантите по границата с Турция

Сладкото намалява имунитета

Посланикът на Швейцария: Швейцарците сме много отговорни, защото гласуваме постоянно

Дворецът в Балчик получи наградата на БТС Уникалният комплекс е №1 в 100-те национални обекта

САЩ експулсираха двама китайски дипломати, опитали да проникнат във военна база

„Мис Свят 2019” ще работи за устойчива промяна за жените Красавица от Ямайка грабна титлата

Антинаграда за гаврата с „Под игото”

Нено Димов: Общините подлежат на санкции, ако не изпълнят целите за чистота на въздуха ВиК не са длъжни да ни уведомяват, че водата в даден язовир свършва, каза екоминистърът

Автобус на градския транспорт в Ямбол пропадна в дупка

Марк Жирардели: Без втора кабинка ще изпаднем в застой

Кестените са богати на минерали и витамини Подходящи са за консумация от хора с глутенова нетолерантност

Доналд Туск призова поляците на протест срещу спорните съдебни реформи

Георги Гьоков: Действията на проф. Плочев доказват, че здравеопазването е недофинансирано

Здравеопазването в България е в критично положение и БСП заяви това още при приемането на Бюджета на НЗОК. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Георги Гьоков пред БНР. Той добави, че действията на управителя на касата – проф.Плочев доказват, че здравеопазването е недофинансирано, а задлъжнялостта на касата е голяма.

„Сумата, която касата дължи е 271 200 475 лв.”, добави още народният представител. „Проф. Плочев е бил заплашван от високопоставен политик. В публичното пространство излезе, че чрез посредник, здравния министър го е заплашвал, за да подаде оставка. Това показва стила на управление на държавата в момента”, категоричен бе Гьоков.

Той каза още, че ако беше работа на министъра, а не на Народното събрание да назначава директора на НЗОК, то това щеше да бъде разписано.

„Преди няколко години един министър на финансите, определян като добър мениджър от премиера, отмъкна вероломно от касата 1.5 млрд. лв. Управляващите отново говорят за мениджмънт в касата и поставят финансите на преден план, за сметка на здравноосигурения пациент”, отбеляза народният представител.

Гьоков заяви, че след като човек си плаща осигуровките, има право на лечение, включително и в чужбина. Той добави, че процесите, които текат в момента са опит за овладяване на НЗОК. „4.5 млрд. лв. не са малко пари и за управляващите е важно кой ги контролира”, каза още той. Георги Гьоков бе категоричен, че управителят на НЗОК, трябва да е независим от политиците и да провежда политика, единствено, в интерес на пациентите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.