Георги Дерменджиев: Рано е за дебют на Сейдахмет

Еркебулан Сейдахмет, новото попълнение на „Левски“, ще изгледа от трибуните дербито със „Славия“ в неделя. За това призна наставникът на тима Георги Дерменджиев, след като казахстанският талант официално премина на стадион „Георги Аспарухов“. 19-годишният национал на бившата съветска република ще играе в столичния гранд под наем от „Уфа“ до края на календарната година. Привличането му в клуба обаче води и до проблем - „сините“ вече имат четирима футболист с паспорти извън Европейския съюз, а по правилник на терена може да има трима.

„Мой ангажимент е това – обясни Дерменджиев по отношение на определянето кои от въпросните чужденци да играят. - Рано е за негов дебют. Познавам добре това момче. Трансферът стана в последния момент. Еркебулан може да играе еднакво добре в атака както отляво, така и от дясно. Взимаме го под наем, но с идеята да го откупим.“

Самият футболист вече направи първа тренировка на „Герена“, а преди да усети атмосферата в отбора даде и първото си интервю на родна земя.

„Много съм щастлив, че подписах с клуба – обясни Сейдахмет пред телевизията на „сините“. - Знам, че „Левски“ е най-популярният клуб в България. Много известни футболисти са играли със „синята“ фланелка. За мен ще е чест да бъда в „Левски“. Нападател съм, мога да действам и на фланга. Ще играя и защитник, ако се наложи.“

А Дерменджиев не пропусна да коментира и предстоящото дерби с „белите“ в неделя.

„Славия“ по традиция е труден съперник за „Левски“. Ние ще подходим много внимателно към този мач, достатъчно отговорно. Разучаваме ги.”

А опитният специалист призна, че веднага след победата над ЦСКА с 1:0 в изминалия кръг е разговарял с футболистите, за да предотврати излишна еуфория.

„Още след дербито казах на играчите, че с този мач не свършва първенството. Сега е време за двубой със „Славия“, чак след това ще мислим за „Лудогорец“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ