Природонаучният музей ще почете паметта на Боян Петров

Астрономическото лято настъпва днес в 13:07 ч.

Метеоролозите от БАН излизат на протест заради ниски заплати

Мариано Рахой се върна към старата си професия

Румен Радев заминава на двудневно официално посещение в Сърбия

Ваня Джаферович: По-вероятно е Хърватия да бие Аржентина, отколкото Исландия

На 21 юни 2018 да почерпят

Мръсен въздух убива 18 000 българи годишно Праховите частици допринасят за рак, увреждане на плода при бременни и др.

Ангела Меркел: Миграцията е предизвикателството на Европа

Путин се срещна с генералните секретари на ООН и на Съвета на Европа

Втори данък за имоти в морски и планински курорти Очакват 300 млн. лв. допълнително в хазната само за един сезон

Храната в Полша е по-евтина от нашата Потребителската електроника в България по-скъпа от Ирландия

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 21 юни 2018

Милка Христова: Управляващите в СО за пореден път опитаха да прокарат решение, като заобиколят СОС

Селянин уби приятелката си с вила и се обеси (обзор) Двамата отишли да берат липов цвят и се скарали жестоко

Георги Деянов, изпълнителен директор на „ЕКО България” пред „Труд”: Българинът търси все по-качествени горива

Георги Деянов, изпълнителен директор на „ЕКО България”

– Г-н Деянов, „ЕКО България” е част от гръцкия газов и нефтен холдинг “Хеленик Петролиум Груп”. Това ви дава мащабен поглед върху пазара на горива в Европа. Как бихте определили този пазар в последните няколко месеца?

– „Хеленик Петролиум” включва над 50 фирми, което я прави най-голямата индустриална група не само в Гърция, но и в региона. Истината е, че при горивата има няколко характеристики, които ги правят по-специален продукт. От една страна те са стратегически важни, защото са в основата на цялата икономика и затова всички ги коментират. Освен това динамиката на този пазар е много сериозна – и по отношение на реализацията, и на доставките. Затова се изисква добър усет и реакция от страна на компаниите на този пазар.

– Какви са тенденциите в търсенето на премиум горива у нас и каква е тенденцията в другите държави?

-Както в България, така и в съседните държави интересът към по-високия клас горива е сериозен и се увеличава. Поради факта, че на пазара се появяват модерни нови автомобили, които работят с подобрени горива.

– Прекален традиционалист ли е българинът или вече търси все по- качествени продукти?

-Голям процент от нашите клиенти са чувствителни и избират да купуват от там, където цените са по-добри. Но в крайна сметка цената не е единствената решаваща при една сделка. Тогава идва ред на клиентите, които предпочитат да купуват висок клас продукти, но да са сигурни в качеството. Това са хора, които вярват, че това са добре похарчени пари. Те държат да запазят работата на двигателя на автомобила си.

– Какви са предимствата на AVIO Diesel пред обикновения дизел?

-AVIO Diesel е продукт на една технология на двойно филтриране на дизела преди наливане в резервоара на двигателя. Тези филтри улавят много фини частици, които се утаяват в горивото след производството и по време на транспортирането от базата до бензиностанцията. Второ тези филтри улавят абсорбираната от допира с кислорода вода или водно съдържание, което сериозно намалява. Трето в AVIO Diesel има добавка, която подобрява неговите качества като гориво и разбира се, че той е по-добър от екологична точка, защото намалява въглеродните емисии, които двигателят изпуска в атмосферата. AVIO Diesel дава изключителни резултати при почистването на двигателя, което води и до намаляване на консумацията на гориво.

– Нарочно ли е търсена асоциацията на името със самолетно гориво?

-Да, защото авио горивата също се подлагат на двойно филтриране. Затова търсихме тази асоциация с горивото за самолетите.

-Успя ли AVIO Diesel да промени българския пазар и мнението на потребителите за тази една година, откакто се предлага у нас?

 – Въпреки че си поставихме амбициозни задачи, потребителите го приеха много положително. От тук нататък остава да задържим клиентите си и да продължим да популяризираме продукта и да затвърждаваме мнението на нашите клиенти за качествата на това гориво.

– Вие зареждате ли AVIO Diesel?

-Аз карам дизелов автомобил и разбира се, зареждам AVIO Diesel.

– Имате ли планове за представяне на други толкова иновативни продукти като AVIO Diesel в близко бъдеще?

– Тази година лансирахме новия премиум високооктанов бензин “Рейсинг 100”.  Той също има своите предимства сравнен с обикновения бензин А95 –  осигурява мощност и оптимален разход. За в бъдеще ще продължим да разработваме подобен тип продукти, защото те имат своите клиенти.

– Какви инвестиции предвижда „ЕКО” за разширяване на мрежата от    бензиностанции в България?

-В момента „ЕКО България” има 86 бензиностанции, които не покриват територията на цялата страна. Планираме да разширим мрежата, но това не е лесен процес, защото е свързан с инвестиции. Държим на определен стандарт на нашите обекти и не можем да предлагаме висок клас горива на обекти, които не отговарят на тези стандарти. За това са нужни инвестиции по-високи от средните. По наши изчисления 110 обектa биха покрили цялата територия на страната .

– Днес (бел.ред. в неделя) на Летище София кацна най-големият пътнически самолет Airbus А-380. Разбрахме, че горивото е осигурено от вас.

-Пристигането на този самолет е забележително събитие. Подобни машини се нуждаят от най-съвременни горива, за да постигнат характеристиките, по които са проектирани. Ние предлагаме и авио гориво. Работим с партньори, на които го продаваме, а те от своя страна зареждат авио компаниите.

 

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.