САЩ: Атаката срещу саудитските петролни обекти е от Иран

Нетаняху заяви, че ще започне преговори за съставяне на силно ционистко правителство

Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Георги Кадиев: Референдумът умря

Този референдум умря. Следващият парламент няма да има задължението да разглежда въпроса, ще има само моралното задължение. Това каза пред БТВ независимият депутат Георги Кадиев.

Според него единственият начин да бъде съживен е, ако съдът вземе решение, че липсващите 12 000 гласа са налични и задължи следващия парламент да го разгледа:

„Имате допитване до гражданите, имате волята на гражданите и изведнъж в парламента никой не иска да го гледа, бавят го, парламентарни ваканции, чакаме ГЕРБ да си внесат техния закон, след това правна комисия не иска да го гледа.

Заставате срещу гражданите и им казвате: „Нашата позиция е „за”, „против”, „въздържал се”, но имайте позиция, не се крийте като мишка зад някакви процедурни правила. И какво, оставяме всичко на следващия парламент, който няма никакво задължение да работи по този въпрос, има морално задължение“.

Депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев заяви, че референдумът касае демократичните избори в България и промяна на цялата изборна система не може да се направи за пет пленарни дни. По думите му районирането във внесения проект е сбъркано.

Според него обаче в следващия парламент първата точка, която трябва да се обсъди, са мажоритарните избори.

В коментар на отношенията между Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, Кадиев пита нормална държава ли е това, в която президент и вицепрезидент не си говорят една година. Той допълни, че един президент политически не би трябвало да е сам – „Не можеш да взимаш решения без да знаеш кой е до теб“.

„Когато човек е на върха, той много често е сам. Не мисля, че това е толкова учудващо. Президентът е надпартиен, тесните връзки между президент и партия по-скоро биха му попречили да изпълнява ролята си на обединител. Оценката на Реформаторския блок за мандата на президента е по-скоро положителна“, заяви Димитър Делчев.

По думите му разделението между президент и вицепрезидент не се е отразило, защото вицепрезидентът има правомощия, които президентът му възложи.

Георги Кадиев заяви, че оценява много положителни качества на Росен Плевнелиев, както и това, че се е опънал на собствената си политическа сила – ГЕРБ. По думите му Плевнелиев не знае колко го мразят в ГЕРБ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.