„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

“Ер Франс” анулира полети заради стачка на персонала

Премиерът Борисов в Брюксел: Европа трябва да разполага със силни фондове за финансиране на социалните политики

Една година условно получи холандец за убийство на пътя във Варна

Румен Радев: Спасявайки сънародниците си евреи, българите отстояха и достойнството на Европа

Полицията в Кипър издирва Петев

“Левски” и ЦСКА се замерят с декларации

Роми се втурнаха на прегледи в нова здравна служба

Бойко Борисов: От 15 години се боря противозаконното отнемане на автомобил да стане кражба (СТЕНОГРАМА)

Бизнес сдружение помага на фирми да усвояват директно средства от ЕС

Гурбетчия сезира прокуратурата за измама Горнооряховецът събарял казарми от времето на Хитлер в Лайпциг и не получил нито лев

130 български общини се регистрираха за ден по инициативата на ЕС за безплатен безжичен интернет

Разбита е банда, снабдявала албанци с фалшиви пари и паспорти

Георги Киряков: Приоритет на българската външна политика е ЕС

Служебното правителство се опитва да повлияе на предизборната кампания с непрекъснатото говорене за ревизия на работата на предишния кабинет. Това заяви в интервю пред БНР анализаторът Георги Киряков.

“Това не е приемливо за един служебен кабинет, защото той има наистина ограничен мандат и освен това не подлежи на контрол. Не бива по този начин да се подхожда към една предизборна ситуация, тоест да се дава предимство на едни играчи, за сметка на други. Имам странното усещане, като анализатор, че се опитват да приключат с фактора Бойко Борисов още преди провеждането на предсрочните избори.”

Киряков коментира и първото посещение на президента Румен Радев в Брюксел:

“Приоритет на българската външна политика и на българското президентство, като една от най-важните институции в България, е Европейският съюз и членството ни в тази организация, така че няма нищо изненадващо в това посещение на новоизбрания президент Румен Радев. Това посещение е едно препотвърждаване на една отдавнашна българска външнополитическа линия за утвърждаване на България като отговорна страна-членка на ЕС. Втората основна задача е взаимнопознавателната цел, която имаше това посещение, тоест президентът Радев да се запознае с основните лидери на европейските институции, а те от своя страна да видят с какъв човек ще имат работа през следващите пет години.”, коментира Киряков и допълни още:

“Основният проблем на България, който беше и изтъкнат ясно от Румен Радев, е България да не се превърне в буферна зона, тоест да има една граница отвъд Дунав, която да бъде защитавана малко по-твърдо от страна на европейските институции, на Фронтекс и останалите държави, каквито са и България, и Гърция, да се окажат наистина буферна зона, в която мигрантите просто да престояват, докато се реши техният статут – дали да бъдат върнати обратно в държавите си, или да бъдат допуснати до шенгенското пространство. Това е нещото, което наистина трябва да отстояваме твърдо в следващите месеци – България да се превърне в истинска твърда, сигурна външна граница на ЕС.”

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Айде,бе,приоритет! Приоритет са ви грантовете.Кинтите,кинтите са ви приоритет.

  2. “… защитавана малко по-твърдо от страна на европейските институции, на Фронтекс ” – всяка защитавана от фронтекс държава строи лагери за бежанци. защото фронтекс ги лови на 40км от либийския бряг и ги кара в защитаваните държави!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.