Георги Пирински за "Визия за България": Не е нужно да напуснеш парламента, за да развиеш позицията си

Не може да се държим еднолично като управляващите, заяви евродепутатът от ПЕС

Евродепутатът от ПЕС Георги Пирински изрази пред БНТ несъгласието си с решението на партията да напусне парламента и да обсъжда програмата "Визия за България" в директни разговори с хората.

"Има моменти, в които подобни действия могат да бъдат оправдани. В случая обаче, проект за визия може да стане без да се напуска парламента, напротив - парламентарната трибуна може да се използва за лансиране на определени идеи. Не е нужно да напуснеш парламента, за да развиеш позицията си", каза още евродепутатът от ПЕС.

Според социалиста, БСП няма нужното поведение на алтернативна партия.

"Не можем да си позволим да се държим както управляващите - с рязко, еднолично поведение, трябва да има друго качество на излъчването, което партията дава", каза още Пирински.

Според Пирински, трябва да може да се чувства, че има процес на различни гледища в широкото ръководство на партията, след което се е стигнало до обединителна позиция и послания да се лансират като алтернатива. Това е тревожното, което не се случва, допълни социалистът.

На въпрос има ли война в БСП той отговори: "Не става дума за война, а за една позиция, в която се стремим да засилим опозиционността на БСП като снемем напрежението, създадено след решението за смяна на главния редактор на в. "Дума", обясни Пирински.

"Имаме недопустим случай на много рязка и груба намеса в ръководството на вестника, който има много важна роля в живота на партията и в обществото", заяви Пирински.

И досега няма отговор и от Бюрото, и от неговия председател по същината на нашата позиция, допълни Пирински.

Коментари

Задължително поле