Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Подпалиха колата на полицейски шеф във Враца Съседният паркиран автомобил също бил на ченге

„Зебри“ убийци дебнат на пътя (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 март 2018

Няма престъпление от шефката на САС Административният ръководител Даниела Дончева не е упражнявала натиск при решаване на дело

Ратко Младич обжалва присъдата си за военни престъпления

Без авансови плащания за болниците Предложението беше внесено от депутати от БСП

100 хил. шофьори може да останат без работа

Язовир Кърджали е на косъм от преливане

Инж. Дончо Атанасов, АПИ: Зимното поддържане е на добро ниво, проблем е огромният трафик на тежкотоварни автомобили

Президентът Радев: Близкоизточният конфликт може да бъде разрешен само чрез мирни двустранни преговори

Йоханес Хан: Силно осъждам употребата на сълзотворен газ в парламента на Косово

Мъж опита да се самоубие в холандския парламент, скачайки от балкона в пленарната зала

Заплатите у нас са 4 пъти по-малки от европейските

АПИ: Над 1000 машини почистват пътните настилки

Георги Първанов: Искам още по-добър президент за България – това е Ивайло Калфин

Снимка: Архив

Не водим агресивна кампания, казваме не на омразата, заяви във Враца президентът с два успешни мандата и лидер на ПП АБВ
 
Кандидатите за президент Ивайло Калфин и вицепрезидент проф. Любомир Халачев на коалицията от 7 партии „КАЛФИН ПРЕЗИДЕНТ“ се срещнаха с хиляди свои почитатели от Враца и региона. С тях беше и президентът (2002 – 2012) и лидер на ПП АБВ Георги Първанов.

„Ние имаме най-добрите кандидати за президент и вицепрезидент“, заяви пред събралото се множество областният председател на ПП АБВ Иван Аспарухов. Той откри събранието и даде думата на президента Георги Първанов:

„Извинете ме, че говоря малко бавно, в разгара на кампанията сме и вече съм произнесъл стотици речи, но няма да се уморя да го правя до края. До победния край, надявам се“, заяви Първанов и продължи:
„Тук съм, защото съм силно мотивиран. Участвал съм в много кампании, включително във Враца съм идвал много пъти, може би само родният си край съм посещавал повече. Но тази кампания сега е особена. Защото, въпреки опита, натрупан от кампании в последните 25 години, сега съм по-мотивиран отвсякога. Имам честта и удоволствието, не задължението, да застана пред вас и да представям двама души, които за мен са удар в десетката. Познавайки Ивайло Калфин повече от 20 години твърдя това. Седяхме един до друг като депутати. Беше секретар по икономическата политика в президентството, бе стратегът, създал два чудесни документа за развитието на България за  25 години напред. Познавам го като министър – един управленец в най-завършен вид, блестящ дипломат. Всички евродепутати го оцениха и поставяха на най-високата стълбица по доверие и уважение заради качествата му.

Винаги съм твърдял, че България има двама блестящи дипломати – единият е Ивайло Калфин, а другият е г-жа Ирина Бокова. Те са на „ти“ с много от европейските лидери, не само, защото разговарят на техните езици. Когато с хора от световната дипломация си изградил доверието, нещата са по.лесно постижими. Ивайло решава, не създава проблеми като настоящият президент. Калфин изнесе на плещите си ратификацията по споразумението с ЕС, кампанията по освобождаването на нашите мед. сестри в Либия. Изписването на еврото на кирилица е също негова заслуга.

Ще върна лентата към дебата за големите енергийни проекти, нещо, което и сега е актуално. Заедно с Калфин сме договаряли „Тройния шлем“, строителството на нова атомна централа, газопровода „Южен поток“ и др. Вярно, Методи Андреев би казал: „Че, кво толкова?“ Отговорът е: 15 милиарда инвестиции, работни места. Не става въпрос само за съхраняване на специалистите от ресора, които години наред са обучавани.
Беше време, когато премиерът ни съветваше да отглеждаме картофи и овце. Това също има резон. Но, високите технологии дърпат икономиката напред. Всички видяхме тези дни репортажите от Истанбул – тръгва „Турски поток“, край на „Южен поток“. Строят нова атомна централа, 4 пъти по-мощна от предвижданата у нас, а Ердоган я нарича „стратегически проект“.

А какво направиха нашите 6 правителства, особено тези на Б.Борисов?
Подариха „Големия шлем“ на Ердоган“, поясни президентът Първанов пред симпатизантите на АБВ.
Защо връщам лентата назад, попита риторично той.

И продължи: „Не е, за да се самоизтъквам, аз вече слава не искам. А за да припомня, че президентът може да договоря, да изисква, да лобира. После идва ред на министрите. На нас ни трябва президент, който да решава проблемите. Ивайло Калфин може това, той е като дялан камък. Много е лесно да мърмориш от скамейката на депутата, но знаете каква е системата в социалната сфера. Той се нагърби с тежка реформа в тази област. Това е лидерът. Водачът е не този, който казва :“Напред, след мен“. А онзи, който тръгва, прави нещата и ако те са правилни, ще има последователи. Мисля, че в лицето на Ивайло Калфин имаме точно такъв водач, несравним е с останалите претенденти. Казвам това, не за да засегна другите участници. От нас няма да чуете и една обидна дума срещу останалите кандидати за президентската институция. Ние правим кампания без агресия, казваме: „Сбогом на омразата“. Нашата кампания е дебат за управленските политики, не плащаме за черен пиар, за да омаскаряват нашите опоненти“, коментира Георги Първанов.

„Калфин е отдавна в политиката, да сте чули лоша дума за него, да е кривнал някъде? Е, сигурно си има кусури като всеки нормален човек. Но по-важно е, че той е честен, свестен, деликатен човек. Както, впрочем, и проф. Любомир Халачев.
Някои ще кажат „Да, ама с доброта не се печелят избори“.
Винаги съм се старал на агресията да отвръщам с добро – убедително, с аргументи. Нашите кандидати също са такива.

Проф. Халачев е постигнал много, да не кажа почти всичко в живота си. Той е сценарист, писател, режисьор, журналист. Той е един от стожерите на духовния живот у нас. Когато говорим за президентството, то е коректив на парламента, на изпълнителната власт и предполага да съумееш да направиш добър екип и на базата на своето знание да вземаш информирано решение. Калфин ще бъде и добър главнокомадващ, но не защото умее да марширува по-добре от много генерали, които участват в състезанието сега. А защото знае как да подобри бюджета на армията, който сега е унизителен. Може да намери пробойната, откъдето изтичат народните пари за армията. Като доказал се социален човек, той може да защити социалният статус на всички категории трудещи се у нас. Той е социалният президент на България.

Някой е подочул ген. Радев да говори, че досега социалната функция на президента „нещо не се получавала“. Моля! Аз имам 29 пъти наложено вето, от които 2/3 са по социални проблеми. Плевнелиев не зная дали може да изброи на пръстите на едната си ръка наложените забрани.
Ролята на президента като социален посредник е голяма. Ивайло доказано може това. И вече не на шега казвам на онези, които измислиха „Гласуваш за Калфин, получаваш Първанов“, че гласувайки за Калфин, получават повече от подобрен Първанов. Имам самочувствието на добър президент, а сега искам още по-добър държавен глава за България – това е Ивайло Калфин“, заключи президентът Първанов.
 

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.