Георги Първанов: Подкрепям ветото, наложено от Радев на Закона за концесиите

"Аз подкрепям ветото и мотивите, които бяха изразени лаконично." Това заяви бившият лидер на АБВ Георги Първанов, пред БТВ във връзка с наложеното вето на президента Румен Радев върху промените в Закона за концесиите.

„Смятам, че наистина има съмнения за възможни корупционни практики. Има съмнения за възможно накърняване на националния интерес, така че тази стъпка на президента Радев е категорично положителна“, подчерта Първанов.

Той даде добра оценка на първите 10 дни от управлението на новия държавен глава. Първанов обърна внимание и на ситуацията около протестите в Румъния.

„Това, което става в Румъния показва, че не са толкова светъл пример, колкото си мислеха някои у нас, включително и президентът Радев, който искаше да отиде на посещение там, за да изучи техния опит. Може би трябва да го изучим и в негативната му страна“, допълни Георги Първанов.

Във връзка с предстоящото подписване на политическо споразумение на АБВ с „Движение 21“ за предстоящите парламентарни избори, Първанов Заяви: „Ние имаме общ генезис с г-жа Дончева и „Движение 21“. Това е част от процесите в лявото пространство. Аз мисля, че консолидация трябва да има“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика