Георги Първанов пред „Труд news”: Лявото обединение е абсолютно необратимо

„Напълно съм съгласен с основното послание, излъчено от всички нас на историческата поляна на Бузлуджа, че лявото обединение вече е необратим процес. Имам и вече впечатления от подобен процес назад във времето, когато създадохме „Коалиция за България“ и тя спечели много поредни избори – и парламентарни, и президентски“. 

Това коментира пред „Труд news” президентът на България в периода 2002-2012 година Георги Първанов след събора на социалистите под връх Бузлуджа, обединил БСП и 16 леви формации в „единен ляв фронт“. 

Бившият държавен глава бе категоричен още – нямал никакви съмнения, че и в момента процесът по обединение няма да бъде просто формален сбор на партии, а истинско и градивно обединение. 

С кого обаче новото обединение би си партнирало в следващ парламент след очертаващите се през октомври поредни избори, Първанов не коментира: „Имам принцип да не коментирам бъдещи коалиции преди да са се случили изборите. Нашият стремеж е да се разграничим преди да се обединим и да си свършим работата сега и да съберем разпилените ни гласове“.

„Да са живи и здрави“, с усмивка коментира още Първанов призивите на Корнелия Нинова, бившият председател на БСП, която символно не присъства на Бузлуджа заедно с едни от малкото останали верни на нея депутати от столетницата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика