3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, който стреля по полицаи в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Първанов и руският посланик подчертали необходимостта от възобновяване на политическите контакти на високо и най-високо равнище

Снимка: Архив

Председателят на ПП “АБВ” Георги Първанов прие посланика на Руската федерация у нас Анатолий Марков, съобщават от пресцентъра на партията.

На срещата са били обсъдени широк кръг въпроси за двустранните отношения и перспективите за излизането им от застоя, в който те се намират напоследък. Подчертана е необходимостта от възобновяване на политическите контакти на високо и най-високо равнище и възстановяване на взаимното доверие на основата на зачитане на националните интереси на всяка от страните, равнопоставеността и взаимната изгода.

Специално внимание е обърнато на сътрудничеството в икономическата област и особено енергетиката, включително възобновяване на взаимодействието по големите европейски и регионални проекти в газовата сфера, ядрената енергетика и други. Също така е отбелязан големият неоползотворен потенциал в сферата на културата, образованието, човешките контакти, взаимодействието между различни неправителствени, младежки, женски и професионални организации и сдружения, връзките между общините и градовете в двете държави. Във връзка с това беше заявена взаимна готовност за организиране на съвместни прояви по повод 140-та годишнина от Руско-турската Освободителна война.

Посланик Антоний Макаров изрази намерението си да работи за бързо активизиране на двустранните отношения, какъвто е и стремежът на ръководството на Руската Федерация. От своя страна, Георги Първанов увери своя събеседник, че в качеството си на политик с голям опит в развитието на тези отношения и ръководител на парламентарно представена политическа сила ще съдейства в максимална степен за реализирането на тази цел.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете