Ново огнище на големия пожар край Реброво

В света има 70 милиона бежанци, рекорден брой след Втората световна война

Тръмп: Идеята за закупуване на Гренландия е „стратегически интересна“

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под стража за Мартин Трифонов

На 19 август 2019 да почерпят

Земетресение от 5,9 в Западния Тихи океан

Двама каякари оцеляха, след като ледник се разцепи пред очите им в Аляска (ВИДЕО)

Анкара наруши многократно гръцкото въздушно пространство

Арестуваха французин, превозвал тялото на жена си в куфар заедно с двете си деца

Пожарът край Реброво е локализиран Няма опасност за населението в околните села, съобщиха от МВР

Служители на БГ ТОЛ намериха двама бежанци, укрили се в багажника на автобус 

Недостиг на гориво, храни и лекарства Прогнозата се съдържа в таен доклад на британското правителство

Съветник на Доналд Тръмп потвърди интереса към закупуване на Гренландия

Километрично задръстване в района на „Дунав мост“

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Първанов и руският посланик подчертали необходимостта от възобновяване на политическите контакти на високо и най-високо равнище

Георги Първанов

Председателят на ПП „АБВ“ Георги Първанов прие посланика на Руската федерация у нас Анатолий Марков, съобщават от пресцентъра на партията.

На срещата са били обсъдени широк кръг въпроси за двустранните отношения и перспективите за излизането им от застоя, в който те се намират напоследък. Подчертана е необходимостта от възобновяване на политическите контакти на високо и най-високо равнище и възстановяване на взаимното доверие на основата на зачитане на националните интереси на всяка от страните, равнопоставеността и взаимната изгода.

Специално внимание е обърнато на сътрудничеството в икономическата област и особено енергетиката, включително възобновяване на взаимодействието по големите европейски и регионални проекти в газовата сфера, ядрената енергетика и други. Също така е отбелязан големият неоползотворен потенциал в сферата на културата, образованието, човешките контакти, взаимодействието между различни неправителствени, младежки, женски и професионални организации и сдружения, връзките между общините и градовете в двете държави. Във връзка с това беше заявена взаимна готовност за организиране на съвместни прояви по повод 140-та годишнина от Руско-турската Освободителна война.

Посланик Антоний Макаров изрази намерението си да работи за бързо активизиране на двустранните отношения, какъвто е и стремежът на ръководството на Руската Федерация. От своя страна, Георги Първанов увери своя събеседник, че в качеството си на политик с голям опит в развитието на тези отношения и ръководител на парламентарно представена политическа сила ще съдейства в максимална степен за реализирането на тази цел.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ликуй народе! Поредното заробване е дневен ред!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.