Георги Свиленски, БСП: "Ало, Банов" е модел на управление

"Няма как да съберем всички сигнали за корупция по всички министерства, за да отстреляме целия кабинет - това го направихме с искането за вот на недоверие. Целта не е да отстреляме един или друг министър - целта е да покажем - каква е структурата на управление", каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски по БНТ, съобщиха от партийния пресцентър.

По повод твърденията, че вече има дело по сигнала на БСП, Свиленски коментира: "Стана ясно, че се говори за два различни етапа на строителство - етап 2 и етап 3. По етап 3 наистина АДФИ е задължила министъра да заведе дело, но не защото той иска, а защото АДФИ са го задължили и са пратили същия доклад на прокуратурата. Тя работи по този доклад. Нашият сигнал обаче е за етап 2, където от Министерството на културата са спестили едни 700 хил. лева на фирмата-изпълнител", обясни още Свиленски. "Това е проблемът - тези хора на се изпратени в държавните институции, за да защитават интереса на фирмите, а за да защитават интереса на българските граждани. Това няма как да остане незабелязано - 700 хил. лева са едно голямо перо за бюджета. Проблемът обаче е, че това е модел на управление".

"Елена Йончева си изпълнява както професионалните задължения, така и обществените, като народен представител. Когато хората подават сигнал до различни органи и няма реакция, те пристъпват към предаване на данните на народните представители", каза той. "На конгреса на БСП ние защитихме всички български журналисти и правото им да вършат работата си свободно, без след това да им бъде оказван натиск", заключи Свиленски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика