Георги Свиленски: Бюджет 2017 не предлага нищо ново

Оттегляме нашите предложения и те ще станат факт, когато управляваме

„Бюджет 2017 не предлага нищо ново. Той е същият като този през 2015 и 2016 г.” Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Свиленски по БНТ. Той подчерта, че левицата ще оттегли всички предложения, направени до момента за Бюджет 2017. „Считаме, че когато правителството е в оставка, няма какво повече да се прекроява. Според нас новото правителство трябва да предложи нов бюджет. Нека да се знае кои политики на кое управление са”, обясни народният представител.

Според него бюджетът трябва да се приеме от това мнозинство, което доведе държавата ни до сегашното положение. „Защото той е направен от правителството, което подаде оставка, подкрепено от ГЕРБ, РБ, ПФ и тези три формации трябва да си приемат техния бюджет”, обясни Свиленски. По думите му вчера всички са видели безотговорно поведение на премиера, който с действията си показва, че управлява на принципа „След мен и потоп”, защото управлява със заплахи. „Този бюджет трябва да се приеме от правителството, което го е направило, за да разберат хората разликата в политиките, когато дойде следващото правителство и предложи следващия бюджет”, коментира Георги Свиленски и допълни, че на президентските избори българските граждани са показали ясно на това управление какво трябва да се случи с техния тип политика.

По повод служебния кабинет, Свиленски заяви, че не е работа на премиера Борисов да дава съвети на Росен Плевнелиев и Румен Радев, особено след загубата на президентските избори. „Служебният кабинет не може да се предлага от ГЕРБ или БСП, защото това е работа на президента”, категоричен бе Свиленски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България