Георги Свиленски: Скандалът с имотите не дойде от България

„Нещата, които се случват в държавата вече не ни изненадват“, каза пред БНР заместник-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

„Ние като участници в политическия процес следим събитията, които се случват, следим поведението на управляващите, следим модела, по който управлява държавата и разбира се последствията, които гърмят всяка седмица са неизбежни. При нас няма изненада“, обясни той.

„Скандалът, които се разрасна е огромен. Тук говорим за парламентарни практики. Българският парламент приемал ли е закони в интерес на дадена фирма. Как ще си свърши работата комисията, която трябва да провери съответните случаи. Защото тя неведнъж е проверявала подобни случаи и винаги излиза с констатацията, че няма проблеми. В случая притесненията са, че тази комисия е назначена лично от г-н Цветанов“, добави Свиленски. Той отрече да е знаел, че с подобни аргументи темата е коментирал президента Румен Радев.

„Точно в този скандал БСП няма никакво участие. Всички вие знаете откъде дойде информацията. Със сигурност тя не е от България. И г-н Цветанов, и г-н Борисов трябва много добре да си направят изводите. Кои и защо, и защо точно сега дава тези сигнали“, каза Свиленски, визирайки, че информацията за сделките с луксозните апартаменти първо се появи в „Свободна Европа“ .

„Първо трябва да бъде разнищен скандалът до край. Да стане ясно кой, кога, какво е купувал, на какви цени е заменял. Да стане ясно ощетена ли е българската държава, а това кой инициира тези данни, това си е работа на засегнатите лица“, посочи още Свиленски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика