Държавата и Кобрата влязоха в конфликт

Българин убит при атентата в Германия (обзор) Девет души загинаха, а над 12 пострадаха

Шуменци се ожениха след предложение на 14 февруари 10 сватби на огледалната дата

САС потвърди: Няма виновни за рухналата сграда на ул. „Алабин“, убила две момичета

Зам.-министър Кръстева: През пролетта започваме изготвянето на Стратегическия план по новата ОСП

Президентът Радев изразява съболезнования на Франк-Валтер Щайнмайер по повод нападенията в Ханау

В 52 населени места ще ваксинират птиците срещу нюкясълска болест

Прокуратурата разследва как отровата, убила Стефан от Кардам, е попаднала в дома му

Иран съобщи за три нови случая на заразени с коронавируса

Тръмп издигна нов шеф на US разузнаването

МВнР потвърди: Българин е сред загиналите при стрелбата в Германия

Активисти от ВМРО искат четири емблематични храма във Велико Търново да станат действащи Инициаторите настояват средновековната църква "Свети Спас" да бъде възстановена като Музей на иконата

Премиерът Борисов: Обединителят на нацията да преценява с кои хора се сдружава и прави поход

Сърби търсят летни ваканции в Банско Идват заради фестивали, планински турове и спа почивки

Зам.-министър Бойко Пенков: Има пълна готовност на здравните власти за борба с коронавируса

ГЕРБ Варна : Възмущението на десните от строителството е фалшиво Представителите им в местния парламент са гласували за Общия устройствен план

Групата на ГЕРБ в ОбС призова т.н. десни партии в него да поемат своята отговорност и да заявят ясно, че са подкрепили заложените параметри в действащия Общ устройствен план без възражения. Това се заявява по повод разпространената декларация на коалиция „Демократична България „-Варна относно ОУП и презастрояването, като се напомнят пропуснати факти, „доказващи фалша и лицемерието на авторите на „дясната „ позиция “ . Ето и декларацията на групата на ПП”ГЕРБ „ в местния парламент :

ОУП на Варна е приет с решение на Общински съвет – Варна, 04.07.2012 г., с 43 гласа „за“, 0 „против“ и 0 „въздържал се“. ПП ГЕРБ има 18 съветници, от общо 51. Сред съветниците, подкрепили Общия устройствен план на Варна, са Ивайло Митковски, Николай Недков и Костадин Костадинов от групата „Коалиция “Синя Варна утре”, със съпредседатели Костадин Костадинов и Ивайло Митковски. (видео от гласуването – https://www.youtube.com/watch?v=woR2LFpFLOQ).

Планът е приет без никакви забележки, включително от съветниците от групата „Коалиция “Синя Варна утре”.

Заповед за влизане в сила на ОУП на Варна е издадена от МРРБ, не са постъпили възражения от съветниците от групата „Коалиция “Синя Варна утре”.

Във връзка с гореизброените факти групата на ПП ГЕРБ – Варна в Общинския съвет, призовава представителите на т. нар. десни партии в Общински съвет на Варна да поемат своята отговорност и да заявят ясно, че през 2012 г. са подкрепили заложените параметри в действащия ОУП без възражения. Затова възмущението им от строителството днес е лицемерно и фалшиво, включително и срещу изграждането на обект в района на Паметник на българо-съветската дружба. Припомняме, че в този конкретен случай подробният устройствен план на бъдещата сграда е дело на инж. Йоан Каратерзиян, активист на Коалиция „Демократична България“– Варна.

Ако господата Васко Василев, председател на ДСБ – Варна, и Нелко Начев, председател на ДА,България – Варна, имат отговорно отношение по темата за градската среда, нека да предложат на своите представители в Общинския съвет да се включат в експертни разговори.

Подобна покана вече бе отправена и от кмета на Варна Иван Портних. Вместо излъчване на експерти обаче, ръководствата на ДСБ – Варна и ДА, България – Варна, предпочетоха отново демагогията и медийните импровизации.

Затова отново отправяме покана към общинските съветници и експерти от Коалиция „Демократична България” – Варна, за експертна среща за строителството в града, на която ще бъдат поканени главният архитект на Община Варна, представители на проектантския екип, разработил ОУП, юристи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.