ГЕРБ внесе продложение за създаване на анкетна комисия "Грипен" в НС

ГЕРБ изготви мотиви и внесе предложение за създаване на анкетна комисия за изтребителите, обяви Цветан Цветанов.

"Да съберем всички факти и обстоятелства за взимането на това политическо решение на служебния кабинет и дали има прикриване на факти относно кореспонденцията, водена с всички страни при сключването на този договор", обясни шефът на групата на ГЕРБ.

"Целим да бъдем максимално прозрачни и шумът, който вдигнаха от БСП и президентът, ни дават възможност за точно такъв подход", добави Цветанов.

Той напомни, че страната е парламентарна република и всички трябва да подхождат с уважение, а когато има комисия – да съдейства.

В мотивите си депутатите от ГЕРБ посочват, че заключителният етап от процедурата се е развил по време на служебното правителство с министър-председател Огнян Герджиков - период без функциониращ парламент и ефективни методи за упражняване на контрол върху изпълнителната власт.

Дейността на временната анкетна комисия не спира процеса по придобиване на нов тип боен самолет от Министерския съвет, посочват още от ГЕРБ.

Депутатите от партията предлагат комисията да е в следния състав: 8 от ГЕРБ, 6 от "БСП за България", по 2 от "Обединени патриоти" и от ДПС и един от "Воля".

Коментари

Задължително поле