ГЕРБ внесоха промени в Наказателния кодекс за защита на жертвите на домашно насилие

Снимка: Архив

Внесохме промени в Наказателния кодекс, с които да дадем широка защита на жените и децата, срещу домашното насилие и всички други форми на агресия и насилие срещу тях. Това каза на брифинг председателят на парламента и депутат от ГЕРБ Цвета Караянчева.

„Заявявам личния си ангажимент към законопроекта, защото представляващият законодателната институция трябва да има ясна и еднозначна позиция в защита на жертвите на домашно насилие“, обяви тя.

„Тези престъпления винаги ни разтърсват, когато ги видим в медиите. Ужасяваме се, разстройваме се, пускаме сълза, но помним ли още Виола Николова, убивана в продължение на часове от приятеля си“, попита Цвета Караянчева.

„Дано да има по-малко такива жертви. Точно заради това правим тази стъпка“, изтъкна тя. „Докато ние като законодателна власт не кажем ясно, твърдо и сплотено, че е дошло време за реални действия срещу насилниците, жертвите ще си отиват една по една и ние ще ги забравяме, ще избледняват“, коментира Караянчева. „Искам да благодаря за помощта на експертите от Министерството на правосъдието, които заедно с народните представители, реализираха документа“, каза още тя.

Коментари

Задължително поле