30 г. затвор при строг режим за убийство с особена жестокост

Осъдиха бивш служител на ДАИ за подкуп

Условна присъда и глоба за пиян моторист, карал с чужди номера

Обявиха Тер Щеген за светец

Изписват най-малкия пациент на 4 месеца с морбили от болница „Св. Анна“ в София

Откраднаха 1 тон кабел за високо напрежение

Задържаха млад мъж за продажбата на 1 тон краден ечемик

Парламентарната правна комисия прие правила за избор на нова ЦИК

32 са вече случаите на морбили в страната

Осъдиха двама роми, затрили самотник по идея на лихвар Убийци и подбудител си признаха вината, за да получат по-леки наказания

Правната комисия отложи гласуването за връщане прага на преференциите на 7%

Свищовският състезател Ясен Тодоров с бронзов медал от Държавно първенство по киокушин карате

Футболен шахмат на „Анфийлд“

Банско се представя като топ фестивална дестинация на две изложения

Специалисти от Дневния център за деца с увреждания в Свищов провеждат обучение на педагози от забавачките

ГЕРБ внесоха сигнал в прокуратурата срещу Таско Ерменков – за тероризъм

ГЕРБ внесе сигнал до прокуратурата срещу депутата от БСП Таско Ерменков заради публикацията му от преди няколко дни, в която той твърди, че водата в София е „отровна“. Твърденията бяха отречени от Столична община и дружеството „Софийска вода“, което направи своевременни проби и публикува резултатите. От последните е видно, че  превишения в допустимите норми на опасни вещества няма.

Според ГЕРБ, с публикацията на Ерменков е предизвикал смут сред жителите на столицата. Данаил Кирилов, председател на правната комисия в парламента, обясни пред медии, че създаването на смут и страх е специална цел на деянието тероризъм. Затова сигналът на ГЕРБ е по членове 326 и 108а от НК., които касаят именно разпространяването на неверни твърдения с цел тероризъм.

„Твърденията (на Таско Ерменков – бел.ред.) предизвикаха тревога в 2 милиона граждани на София цял уикенд, въпреки своевременната реакция на Столична община и Софийска вода“, обясни Данаил Кирилов. „Те наистина предизвикаха страх, смут и паника у гражданите, плюс това засегнаха престижа на институциите и вярата в тях“, добави депутатът, припомняйки, че наказанието за тероризъм е от 5 до 15 години.

Според Кирилов, главният прокурор би могъл да иска имунитета на Таско Ерменков. „Не искам да разпространявам теза за фалшиви новини, но виждате как разпространяването на една невярна информация, може да предизвика смут в населението“, добави той.

От ГЕРБ припомниха, че информацията на Ерменков е публикувана от множество медии и изтъкнаха, че тя е дошла от човек с агентурно минало в Държавна сигурност, за който се предполага, че трябва да има много информация.

Наказателен кодекс:

Чл. 108а. Който с цел да създаде смут и страх в населението или да заплаши, или да принуди орган на властта, представител на обществеността или представител на чужда държава или на международна организация да извърши или да пропусне нещо, извърши престъпление по чл. 115, чл. 128, чл. 142, чл. 142а, ал. 3, т. 2, чл. 143, чл. 143а, чл. 144, ал. 2, чл. 170, ал. 3, чл. 216, ал. 1 и 5, чл. 319б – 319г, чл. 326, чл. 330, чл. 333, чл. 334, чл. 336а, чл. 337, чл. 339, чл. 340, чл. 341а, чл. 341б, чл. 341в, чл. 344, чл. 347, ал. 1, чл. 348, чл. 349, чл. 350, чл. 352, ал. 1, 2 и 3, чл. 354, чл. 356е, чл. 356з, чл. 356к, чл. 356л и чл. 356м, се наказва за тероризъм с лишаване от свобода от пет до петнадесет години, а когато е причинена смърт – с лишаване от свобода от петнадесет до тридесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Чл. 326. (1) Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години.
(2) (Нова – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Ако от деянието по ал. 1 са настъпили значителни вредни последици, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от петстотин до две хиляди лева.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Номерът е Таско Ерменков да потисне посещението на президента в Русия.

  2. Крадецо бойко и прасетата от свинефермата герб трябва да бъдат съдени и обесени за подривна дейност, защото крадат десетки милиарди всяка година и заради това избягаха 3 милиона човека, народа мизерства и намалява всяка година, а след едно две десетилетия българите ще бъдат малцинство. Всичко това заради прасетата от свинефермата герб. Изфирясалия Таско Ерменсков е като смешник пред злото, което причиняват крадецо бойко и крадливите му прасета от свинефермата герб.

  3. Не знаем колко е терорист Таско Ерменков, но много се написа за това как крадецо бойко и прасетата му от свинефермата герб са продавали оръжие и наркотици на терористите от ИД, а и за това, че са спонсорирали брадатите -г-л-а-в-о-р-е-з-и- също пишеше в Интернет. Не видяхме някой да сезира органите за това или те да са се самосезирали, защото поне трябваше да проверят дали е вярно и сигурно половината герберски свине щяха да са по затворите.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.