Предупредителен код за ниски температури в 12 области утре

Мадуро прекъсна дипломатическите отношения с Колумбия

20 хиляди протестират пред казармите на Националната гвардия в Каракас

Кораби на НАТО акостираха във Варна

Премиерът Борисов на среща на върха между ЕС и Лигата на арабските държави

Цветанов в Благоевград: ГЕРБ трябва да показва предимствата на ЕС, а не да говори като БСП

Хуан Гуайдо: Високопоставени чиновници на Мадуро са избягали в Турция

Алберт Попов: В България и стените помагат, надявам се да зарадвам публиката

Паргов: Крайният срок БСП да се върне в парламента е 27 май

Сърби кандидатстват за прием в армията на Косово

Полицаите, пострадали при ареста на 17-годишен таксиджия: Законът трябва да ни защитава повече

Хамид Хамид: ДПС остана единствената опозиция в парламента

Ябълките са естествен щит срещу болестите Те са единствените плодове, подходящи за десерт

Нормализирано е движението на влаковете по направлението София-Мездра

ГЕРБ: БСП не е искала по надлежния ред залата в Община Видин

ГЕРБ възмутени от смяната на началника на отбраната

Малко е да се каже, че сме възмутени от смяната на началника на отбраната. Скоро смениха генералния секретар на МВР, сега сменят другия важен професионалист в друго силово министерство – на отбраната.

Това заяви Валентин Радев от ГЕРБ на брифинг. Радев каза също, че служебното правителство има други важни задачи. “Ние не разбираме и сме изненадани, защо се сменят професионалните ръководства. Защо сменят началника на отбраната”, попита риторично Радев. Той каза и няколко думи за ген. Ефтим Ефтимов като заяви, че той е заемал най-високопоставената длъжност в НАТО почти два мандата е бил директор на дирекция.

Според Радев, Ефтимов е казал, че “досега никоя държава не е поставяла тема за пари при съвместната охрана на небето”. Нали се сещате какво означава това, каза Радев и продължи – една истина, казана от един достоен български генерал до какво може да доведе”, коментира Радев. Той попита и дали президентът знае какво прави служебното правителство. Румен Радев е съгласувал този указ за смяната на началника на отбраната.

Според Валентин Радев това е крайна партизация от служебно правителство. Той поиска да се намали политическият натиск върху българското офицерство и е на мнение, че офицерите трябва да бъдат по-отдалечени от политиката. Представете си какво се случва сега надолу в йерархията, каза Радев. Хората тръпнат в очакване и се чудят какво става, коментира Радев. Това според него позволява на БСП да влезе през задния двор във властта. Радев коментира и търговските дружества – ТЕРЕМ са шест търговски дружества, като заяви, че там е сменен съвета на директорите заради недобрите финансови резултатите на групата. Според него не е нужно ТЕРЕМ да бъде на печалба, защото целта му е по време на война да се ремонтира военно оборудване.

Освен това дружеството е генерирало не 3.6 млн. лв., а 4.2 млн. лв. печалба. Според Радев в момента се извършва връщане на хората на Орешарски във властта. Това означава влизане на БСП във властта през задния вход. Радев поиска президентът да спре тази безумна смяна и да не се стресират работещите по веригата. Емил Христов – водач на листата на ГЕРБ в Стара Загора, заяви, че бъркането в МО в момента, когато е напрегната ситуацията около нас, има друга цел. Смяната на един генерал с друг не е самоцел и не просто изправя двама мъже един срещу друг. Това предизвиква напрежение и несигурност и оказва влияние върху моралното състояние на офицерите. Теменужка Петкова засегна темата за проучването на фирма ШЕЛ в Черно море, край Силистар.

Според нея проучванията са приключили успешно и от екипа са казали, че проучванията са окуражителни. Тя каза и, че в Турция, където ШЕЛ също е правила проучвания има открити залежи. Основен приоритет на правителството на Борисов е била диверсификацията и са работили по тази идея като резултатите са интерконекторната връзка с Румъния и връзката с Гърция. Петкова коментира и темата за великденските добавки за пенсионерите с пенсии под 314 лв. като каза, че за целта са определени 51 млн. лв. Тази добавка е заради това, че публичните финанси са били управлявани през мандата на Борисов по начин, който позволява да се дадат на пенсионерите добавките сега.

Прочети още на: http://bgnes.com/bylgariia/politika/4492761/

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Тия несретници посегнаха и на Началника на отбраната три седмици преди избори 🙂
    Ще си платят!
    Този лётчик ще се окаже тотална кукла на конци.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.