Бомба избухна в златарско ателие в Бургас Версията е сплашване, не е откраднат и грам злато

Борисов и Тимерманс обсъдиха приоритетите на българското председателство

Общинският съвет на Варна реши: Без референдум за Морската градина

За първи път жена спечели карибското приключение на Poker Stars

Вятърът събори дървета, повреди покрив на кметство

Удължиха забраната за движение на автомобили над 12 т. през Котленския проход

Проф. д-р Силва Андонова става национален консултант по интервенционална неврология

Горанов: Няма манипулации на системата на митниците БАЦИС През юли 2018 г. ще приключи отстраняването и на последната критика от доклада на ДАНС, обяви Георги Костов

24 души са арестувани в Турция по подозрение в „терористична пропаганда“ срещу военната операция в Сирия

68-годишна загина, мъжът й с опасност за живота заради забравени котлони

Св. Синод: Истанбулска конвенция отваря широко вратите към морален разпад БПЦ призова парламента да не ратифицира споразумението

Грабител изтърси портфейл от чанта

Илияна Йотова: Преживяваме един от най-колебливите периоди в развитието на ЕС

Цеко Минев: В Европа правят по 200 лифта, а ние се обясняваме за един

Задържаха 20-годишен, ударил фелдшер в Спешния център в Нова Загора

ГЕРБ възмутени от смяната на началника на отбраната

Снимка: Архив

Малко е да се каже, че сме възмутени от смяната на началника на отбраната. Скоро смениха генералния секретар на МВР, сега сменят другия важен професионалист в друго силово министерство – на отбраната.

Това заяви Валентин Радев от ГЕРБ на брифинг. Радев каза също, че служебното правителство има други важни задачи. “Ние не разбираме и сме изненадани, защо се сменят професионалните ръководства. Защо сменят началника на отбраната”, попита риторично Радев. Той каза и няколко думи за ген. Ефтим Ефтимов като заяви, че той е заемал най-високопоставената длъжност в НАТО почти два мандата е бил директор на дирекция.

Според Радев, Ефтимов е казал, че “досега никоя държава не е поставяла тема за пари при съвместната охрана на небето”. Нали се сещате какво означава това, каза Радев и продължи – една истина, казана от един достоен български генерал до какво може да доведе”, коментира Радев. Той попита и дали президентът знае какво прави служебното правителство. Румен Радев е съгласувал този указ за смяната на началника на отбраната.

Според Валентин Радев това е крайна партизация от служебно правителство. Той поиска да се намали политическият натиск върху българското офицерство и е на мнение, че офицерите трябва да бъдат по-отдалечени от политиката. Представете си какво се случва сега надолу в йерархията, каза Радев. Хората тръпнат в очакване и се чудят какво става, коментира Радев. Това според него позволява на БСП да влезе през задния двор във властта. Радев коментира и търговските дружества – ТЕРЕМ са шест търговски дружества, като заяви, че там е сменен съвета на директорите заради недобрите финансови резултатите на групата. Според него не е нужно ТЕРЕМ да бъде на печалба, защото целта му е по време на война да се ремонтира военно оборудване.

Освен това дружеството е генерирало не 3.6 млн. лв., а 4.2 млн. лв. печалба. Според Радев в момента се извършва връщане на хората на Орешарски във властта. Това означава влизане на БСП във властта през задния вход. Радев поиска президентът да спре тази безумна смяна и да не се стресират работещите по веригата. Емил Христов – водач на листата на ГЕРБ в Стара Загора, заяви, че бъркането в МО в момента, когато е напрегната ситуацията около нас, има друга цел. Смяната на един генерал с друг не е самоцел и не просто изправя двама мъже един срещу друг. Това предизвиква напрежение и несигурност и оказва влияние върху моралното състояние на офицерите. Теменужка Петкова засегна темата за проучването на фирма ШЕЛ в Черно море, край Силистар.

Според нея проучванията са приключили успешно и от екипа са казали, че проучванията са окуражителни. Тя каза и, че в Турция, където ШЕЛ също е правила проучвания има открити залежи. Основен приоритет на правителството на Борисов е била диверсификацията и са работили по тази идея като резултатите са интерконекторната връзка с Румъния и връзката с Гърция. Петкова коментира и темата за великденските добавки за пенсионерите с пенсии под 314 лв. като каза, че за целта са определени 51 млн. лв. Тази добавка е заради това, че публичните финанси са били управлявани през мандата на Борисов по начин, който позволява да се дадат на пенсионерите добавките сега.

Прочети още на: http://bgnes.com/bylgariia/politika/4492761/

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Тия несретници посегнаха и на Началника на отбраната три седмици преди избори 🙂
    Ще си платят!
    Този лётчик ще се окаже тотална кукла на конци.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.