ГЕРБ готви нов закон за храните

Кръгла маса на тема „Земеделие“ организира в Монтана партия ГЕРБ. На срещата в областния град участваха бившият заместник министър на земеделието и храните Васил Грудев, Иван Капитанов – финансов съветник на бившият министър на земеделието и храните Десислава Танева, водачът на листата на ГЕРБ в Монтана Дилян Димитров, земеделски производители и животновъди от региона, общински кметове и граждани. „Земеделието е основния отрасъл за региона, затова ГЕРБ и ние като кандидати за депутати отделяме сериозно внимание на развитието на този сектор и преодоляване на проблемите в него”, заяви инж. Дилян Димитров.

ГЕРБ готви нов закон за храните

Програмата на партия ГЕРБ за развитието на селското стопанство у нас в периода 2017 – 20121 г. бе представена от Васил Грудев. Приоритетни ще останат интензивните сектори – животновъдство, зеленчукопроизводство, овощарство и биологичните производства. Фокус на подкрепата ще бъде отнесен към малки и средни предприятия. А акцент в политиките са подкрепа на българското производство чрез подобряването на пазарния достъп, условията за реализация на селскостопанската продукция и скъсяване на веригата „производител-потребител“, обясни бившият министър.

Друг важен компонент в бъдещото развитие на земеделието у нас ще бъде и въвеждането на електронизация, което в пъти ще улесни работата на фермерите. Политическа партия ГЕРБ се ангажира в програмата си за приемане и прилагане на нов закон за храните, развитие и усъвършенстване на връзките с гражданския сектор и прозрачността на управление на горската системата за многофункционално стопанисване на горите.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле