Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Входът за Столичния зоопарк става 6 лв. Строят нови заграждения за чакали и хиеновидни кучета

ГЕРБ готови на коалиция, но те ще решават за здравеопазването, образованието и доходите

Снимка: Архив

ГЕРБ допуска коалиционно правителство и след следващите парламентарни избори. Това заяви бившият енергиен министър и депутат от ГЕРБ Делян Добрев по БНТ. По думите му, има четири ключови сектора, в които партията, ако спечели изборите, ще държи обаче да бъде водеща, а не както е в досегашното правителство. Това са здравеопазване, образование, доходи и сигурност.

Добрев допусна, че идващите избори може да не доведат до формирането на правителство и парламентарната нестабилност да продължи повече от 6 месеца.

„Ако вземете нашите обещания от последните десет години и ги сравните с това, което сме изпълнили, ще видите, че ако не е на 100% имаме на 90% припокриване – изпълнили сме това, което сме обещали“, заяви Делян Добрев.

Нашата програма не обещава чудеса, тя казва как ще се постигне 120 млрд. лв. БВП в края на годината, как ще се постигне двойно увеличение на заплатите на учителите, как ще постигнем това всички деца да ходят задължително, ако трябва принудително на училище, как ще стимулираме икономиката, така че да постигнем средна работна заплата от 1500 лева, уточни Добрев.

Според него, следващият кабинет трябва да премахне монопола на здравната каса, за да могат да бъдат контролирани по-добре средствата, които харчим за здраве.

От 2009 г. до 2016 г. сме увеличили с 50% парите за здраве от 2 млрд. на 3 млрд. лева и в същото време ние не усещаме някаква кой знае колко по-добра услуга. Най-важното, ключовото за всяка една програма е развитието на икономиката и икономическите мерки, изтъкна Добрев.

Трябва да направим нещо кардинално и това кардинално нещо е вместо да натоварим с кардинална тежест бизнеса, да натоварим самата администрация, каза още той и допълни, че ще има нов закон, в който най-просто ще се казва, че се забранява на администрацията да иска от фирмите и от гражданите документи, които са издадени от друга администрация.

„Финансовата политика не се отчита като проблем от хората, проблем се отчита здравеопазване, образование, доходи и сигурност и ако погледнете от тези четири министерства трите не са били на ГЕРБ, а на коалиционния партньор“, изтъкна Делян Добрев.

По думите му, ако това са наистина приоритетите на ГЕРБ, в следващото правителство, дори и то да е коалиционно, ГЕРБ трябва да има решаващия глас при определяне на политиките в тези сектори.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.