ГЕРБ и БСП обсъждат приоритетите за председателството на ЕС и съставянето на кабинет

Бойко Борисов и Корнелия Нинова

Днес се очаква да има среща между ГЕРБ и БСП. Лидерът на победилата на изборите партия - Бойко Борисов, покани Корнелия Нинова на среща за уточняване на приоритетите на българското председателство на Европейския съюз /ЕС/, което започва на 1-ви януари.

Покани били отправени към всички парламентарно представени сили.

Днес продължават и разговорите за съставяне на кабинет между ГЕРБ и Обединените патриоти, като преговорите ще са темите сигурност и вътрешен ред. Вчера стана ясно, че е постигнато разбирателство в секторите „Сигурност“, „Енергетика“, „Спорт“ и „Туризъм“.Все още не са водени разговори за министерски постове.

След вчерашните преговори съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов не коментира с аргумента, че все още е рано: "Няма да влезем в детайли, докато всичко не се разпише и подпише".

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази надежда, че още тази седмица ще могат да бъдат оповестени резултати от преговорите: "Искам да благодаря на колегите от Обединени патриоти за действително конструктивния разговор. Убеден съм, че в оставащите няколко дни до края на седмицата ще имаме действително резултати, които ще могат да бъдат публично оповестени".

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България