Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

ГЕРБ и БСП правят кастинг за депутати

Двете най-големи партии започнаха кастинг за депутати за следващия парламент. Очаква се около 60% от хората в листите да са нови лица. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов веднага след президентските избори предупредил ръководството на партията си, че на референдума избирателите са дали ясен знак за обновяване на политическата класа. В последните дни преди коледната ваканция депутати от мнозинството не скриха притеснението си, че едва ли ще имат шанс отново да са в парламента. В групата усилено се коментира, че този път Цветан Цветанов няма да има водеща роля при подредбата на листите, а с това щял да се занимава лично Борисов. Причината е, че в сегашното Народно събрание попаднали много случайни хора, чийто глас в пленарната зала въобще не се чувал. За сметка на това експертите в парламентарната група на ГЕРБ са твърде малко. Предстоял внимателен подбор на бъдещите депутати от партията на Борисов. Вече се събирали CV-та на нови претенденти, а лидерите на местни организации получили задача да търсят изявени професионалисти от различни обрасти, които да предложат в листите от гражданска квота. Тя щяла да е много по-голяма от досегашната, която стана печално известна с волните изяви на Методи Андреев. От ГЕРБ са категорични, че Андреев няма да намери място в техните листи за следващ парламент.

Още в първия работен ден шефът на столичната градска организация на БСП Калоян Паргов събра председателите на районни организации за да обсъдят критериите за нови депутати. В първите десет дни на февруари очаква да приключи кастингът за бъдещи парламентаристи. За 11 февруари е насрочена градската конференция, на която столичната организация ще подреди листата.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова по коледните и новогодишни празници бе в САЩ при сина си. На „Позитано“ 20 очакват днешното й завръщане, за да ускорят подготовката за изборите. Нинова вече съобщи, че ще предложи промени в устава на партията, които ограничават депутатските мандати до три. Идеята й разгневи социалисти, които превърнаха пребиваването си в парламента в професия. Очаква се предложението на Нинова да бъде гласувано на конгреса на 4 февруари.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Тези две партии най-много са ограбвали българския народ и България. Никакви театрални хуморески от рода на търсим експерти и нови лица няма да промени крадливия им нрав. Тези партии трябва да бъдат закрити, а членовете и ръководствата им на пожизнен лагер в Белене, да трошат камъни.

  2. ГОСПОДА ПОВЕЧЕ ОТ ДВА МАНДАТА НИКОИ НЯМА ПРАВО ДА СЕ КАНДАТИРА ЗА ДЕПУТАТ,ТОГАВА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ЩЕ ПОВЯРВАТ ЧЕ ТЕЧЕ ПРОЦЕС НА ПРОМЯНА.

  3. Ха, какво прави синът на Корнелия в щатите.Бащите и дедите им едно време ходиха в Москва да учат и работят сега отиват в загниващият капитализъм.Да им се чудиш на комунистите.Който може да ги разбере-ряпа да яде.

    1. Тази твоята песен вече се изтърка. Всеки млад човек отива да учи там, където си иска.
      Ти например не си учил никъде. И това ти личи. Така,„че…скрибуцай друга песен!

Отговорете