Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 12.12.2019

На 12 декември 2019 да почерпят

Излиза сказание за Боян Мага Нов роман от Павлина Павлова за сина на Симеон

„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

ГЕРБ и БСП си поделиха зам.председателските места в новия общински съвет

Двете най-големи партии очаквано си поделиха зам.председателските места в общинския съвет. Новоизбраният местен парламент се събра на 28 ноември за второто си поред заседание, за да гласува ръководство и структурира постоянните общински комисии.

На заседанието съветничката от ГЕРБ Веселина Тонева, която влезе на мястото на избрания за втори мандат кмет на общината Стефан Радев, положи клетва и бе избрана за зам.председател на общинкия съвет. Колегата й от БСП Деян Дечев зае същата длъжност, за втори пореден мандат.

След 41-те съветници в Сливен най-голямата е групата на ГЕРБ – 17 души. Десет са съветниците от БСП. Нито една от двете групи не може да формира мнозинство и трябва да разчита на подкрепа от останалите си колеги, излъчени от 8 различни партии и коалиции. Близо половината от членовете на местния парламент за съветници за първи път. На най-млада възраст е Славена Шейтанова /25 г./ от ГЕРБ. Тя е студентка, работи няколко години като сътрудник на Мария Габриел в сливенския й офис. Дора Ескидарова, досегашен зам.директор на кукления театър в града, е най-възрастният съветник. Икономистката / 68 г./ е бивш управител на „Книгоразпространение“ и бивш ръководител на отдела за култура в общината.

По предложение на председателя Димитър Митев заседанието започна с едноминутно мълчание в памет на големия Стефан Данаилов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.