ГЕРБ и Патриотите: Ще управляваме по 21 страници до 2021 г. (ВИДЕО, СНИМКИ)

Снимка: Пламен Стоименов

Преговорният процес за изработването на обща стратегическа програма за бъдещето управление на ГЕРБ и патриотите приключиха. Тя е разписана в 21 страници като символика, че ние се ангажираме с управлението на страната до 2021 година. Условно я наричаме "17-21". Това обяви лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов на съвместен брифинг на двете политически сили в Народното събрание.

"В нея са заложени основните приоритети, които смятаме, че трябва да се реализират в рамките на това управление", каза Симеонов, според когото други варианти за управленска коалиция няма или са нереални.

"Винаги съм считал демокрацията за нещо свято, а най-доброто, което е измислила тя са изборите. Ние върнахме управлението с цел народа да се произнесе", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той обясни, че при преговорите са направени компромиси и от двете страни, давайки за пример въпроса за повишението на пенсиите.

Борисов разкритикува служебния кабинет заради предложението за промяна на изборното законодателство, което той определи като неприемливо.

"От понеделник натам започваме с разпределението на постовете", каза лидерът на ГЕРБ.

Участниците в брифинга, който продължи точно 10 минути, отказаха да отговарят на журналистически въпроси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика