ГЕРБ мина в атака за еврофондовете (обзор)

Три министърки дадоха извънредна пресконференция

От края на миналата седмица депутати от социалистическата партия изразяват безпокойство, че управлението след служебния кабинет на президента Румен Радев ще се сблъска с много нерешени проблеми.

Пръв днес тези твърдения опроверга премиерът Бойко Борисов. Той присъства на откриването на новата Клиника по неврохирургия в столичната болница “Света Анна”. На церемонията присъстваха здравният министър Петър Москов и патриарх Неофит.

“Европейската комисия много ясно каза, че няма спиране на еврофондовете. Но понеже колегите от БСП вече два пъти им се случва - като се удариш един път в една дъска, втори път знаеш, че ще се удариш и трети път. И те сега предварително, за да не им се смеят хората, отсега подготвят общественото мнение, че ако се случи това нещо, ще е заради нас”, обясни Борисов.

Следобед по темата на извънредна пресконференция се събраха министърките Лиляна Павлова, Ивелина Василева и Теменужка Петкова.

“Абсолютна лъжа е, че правителството нa ГЕРБ залага бомба в енергетиката. Искам да заявя, че до настоящия момент ГЕРБ е била в ролята на сапьор в сектора и е обезвреждала бомбите на БСП”, каза Петкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика