ГЕРБ не се притеснява от вота на недоверие (обзор)

Реформи в здравеопазването са нужни, нови предложения вече се обсъждат с бранша

Цветан Цветанов очаква БВП да надхвърли 105 млрд. лв.

Отново увери, че коалицията е стабилна

Вотът на недоверие не ни притеснява в никакъв случай, заяви категорично пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод готвения от БСП вот на недоверие срещу кабинета, заради темата “Здравеопазване”.

“Всички сме наясно, че трябва да има реформа в здравеопазването. Аз искам да успокоя опозицията, че реформата не е внесена в Министерски съвет”, коментира Цветанов. “Има предложения и обсъждания, които в момента вървят с лекарския съюз, с болниците, с пациентските организации. Това е силната страна на днешното Министерство на здравеопазването - че не обсъждаме законопроект, който вече е внесен, а вариантите”, допълни той.

Цветанов присъства на конференцията “Бъдещето на икономическия и паричен съюз”. “България изпълнява стриктно своите ангажименти към паричния съюз, а политиците трябва да взимат своите решения съобразявайки се с мнението на експертите в областта и компетентните институции”, коментира Цветанов. Относно Бюджет 2019 година, той не коментира подробности, но очаквал към края на ноември да е в пленарна зала. “За момента за мен е важно, че БВП ще бъде през 2019 година по-висок от 105 млрд. лв., което означава, че се движим в изпълнение на управленската програма”, каза Цветанов. Заради недоволсвото на хората от поскъпването на храните и комуналните услуги, Цветанов каза: “По-добре е БСП да слушат внимателно какво правим. Не трябва да се позволява заиграване със страховете на хората”.

“Много са интерпретациите в публичното пространство кой трябва да осигурява кворумът в НС”, каза още Цветан Цветанов. Коментарът му бе по повод липсата на такъв в НС миналата седмица. Той обясни, че ГЕРБ са в диалог с всички партии в парламента. “Най – лесно е да провокираш политическа криза”, обясни Цветанов и добави, че няма да се позволи повече да има липса на кворум в парламента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика