Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

ГЕРБ никога не са искали коалиция с БСП Цветанов обвини социалистите, че разделят нацията

Цветанов бе категоричен, че БСП няма как да бъдат алтернатива на управлението. Снимка Денислав Стойчев

Ден след конгреса на БСП, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свика разширено заседание на Изпълнителната комисия, в което участваха министри и депутати. Повод бяха обвиненията на социалистите, отправени към управляващите от трибуната на партийния им форум. Още след края на конгресното заседание от ГЕРБ разпространиха позиция, в която обвиниха БСП, че говори с езика на омразата. “49-тият конгрес продължава отброяването на най-мракобесните времена на Българската комунистическа партия, които ще бъдат запомнени с трудовите лагери, взривяваните църкви, националните катастрофи и фалитите на държавата ни. Изречените груби неистини от лидерите на БСП, на ПЕС и от различни депутати от червената партия по адрес на ГЕРБ представляват най-агресивна форма на езика на омразата”, се казва в позицията.

“БСП няма как да бъдат алтернатива на управление, защото те няма да могат да спечелят избори с този начин на поведение и с тази конфронтация. Те искат да рушат. ГЕРБ спечели демократично изборите през последните 10 години. ГЕРБ ще продължава да печели избори, защото ние сме партията, която е най-близко до хората и сме в ежедневен контакт с тях. Това е силата на ГЕРБ. БСП имат своята история на загуби от създаването на ГЕРБ”, коментира зам.-председателят Цветан Цветанов след разширеното заседание на Изпълнителната комисия.

Той обвини лидера на БСП Корнелия Нинова в производство на фалшиви новини и в популизъм. “БСП никога не са били разглеждани като възможен вариант за коалиционно правителство – ще излезем с политическа декларация на предстоящия конгрес, че никога няма да влизаме в управление с тях”, каза Цветанов.

Той нарече БСП дивашка опозиция и обяви, че ГЕРБ не се страхува от вота на недоверие, който социалистите ще поискат по темата корупция.

Лиляна Павлова:
Искат за
загробят
имиджа на България

“Спасявайки се от своите вътрешнопартийни проблеми, БСП искат да загробят имиджа на България. Първото българско председателство на ЕС, е тема, която е аполитична, надпартийна. Осъзнаваме националната отговорност, която носим. България трябва да бъде един отговорен, стабилен, пълноправен член на ЕС. Нещо, което означава да поемаме ролята да говорим в един глас, от името на 28 държави-членки на ЕС, да представляваме и защитаваме интереса на всички граждани в ЕС, на 28-те държави, като част от общоевропейските ни приоритети и теми, важни и актуални за всеки един европеец”, отбеляза министърът по европредседателството Лиляна Павлова.

Червените не давали адекватна алтернатива
Горанов: Бюджетът изпълнява нашите политики

БСП е алтернатива на ГЕРБ, но е лоша алтернатива. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов, след заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

“Подценявали сме БВП, държавата произвежда повече. Да, произвежда повече именно заради политиките, които налагаме. Какво по-голямо доверие към управлението от това хората да продължат да потребяват и да инвестират в собствената си икономика. БСП не може да бъде алтернатива на това. БСП не дават реална алтернатива”, категоричен бе Горанов.
Той каза, че е престъпление искането на БСП за отпадане на плоския данък и то в момент, когато много млади и висококвалифицирани хора се завръщат от чужбина в родината си. “Проблемът в здравеопазването бил, че има търговски дружества. Да, има проблем, но осигуряваме по-високо финансиране за здравеопазването. Има и калпазани, но ако се поинтересувате защо врачанската и ловешката болница са на това дередже, отговорът няма да е ГЕРБ”, каза Горанов.
Той подчерта, че бюджетът за 2018 г. давал възможност държавата да изпълнява функциите си и да изпълнява политиката на това правителство. “БВП можел да расте повече, може, но не с тях. Хората имат нужда от спокойствие и предвидимост и това им се дава в момента. БСП са притеснени, че не могат да дадат реална алтернатива на случващото се”, допълни Владислав Горанов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

 1. Герб е доказана
  КОРУПЦИЯ,
  Грабят и мажат
  ” по инструкция”

  Затуй БСП Е
  АЛТЕРНАТИВА
  НА ТАЗ МРЪСНА
  ДИРЕКТИВА

 2. Ний сме
  Срещу Герб,
  Защото са
  МРЪСНИЦИ
  КАТО
  ПОЛИТИЦИ,
  И КОРУМПИРАНИ,
  ЧЕНГЕТА
  НА ВСИЧКИ
  БКП-ЕТА

 3. Мафията винаги е била свързана с БКП-БСП-&-компании, не случайно е била известна с прозвището “червена мафия” в близкото минало. Такъв е генезисът на някои среди в тази държава. И това всички го знаят, между другото. Както и да е, излиза че ГЕРБ са единственото в момента, при това реално управление на страната. Не че нямат трески за дялане, но те все още нямат реална опозиционна алтернатива на своето управление. Другото са само крясъци, навиквания и други нелицеприятни звукови картини, използвани само и единствено като фон в страната (или пък, организирани от вън опити) в поредни опити за разделение на обикновените хора (на техни организационни мероприятия – като конгреси на бсп и т.н.) от една “небезизвестна наша другарка”. Проблемът си е само техен.

 4. значи за да не се разделя всички трябва да сме от ГЕРБ независимо от това какво правят – физкултурника си е физкулт ура ура- вие я сплотявате ли ???/Бих ти казал още нещо но ще ме изстрият понеже сега цензура няма

 5. Парадокс ли е , че Бойко Борисоф е бил член на БКП , а Нинова – не ? Парадокс ли е , че някои наричат пожарникаря – най-малкото зло за България ? Парадокс ли е ББ да е антиЛЕВСКИ – като печели той , да губи цял народ ?

Отговорете