ГЕРБ: Нинова опитва да провали дебата

„Днес между екипите на ГЕРБ, БСП и трите национални телевизии проведохме разговори за формата на дебат. Както многократно заявихме – ще се съобразим с формата на дебат, която предлагат колегите от БСП. В интерес на истината и за да спрем всякакви спекулации заявяваме, че на срещата, която проведохме постигнахме съгласие дебатът да се проведе на 1.03.2017 г. от 19:30 часа до 20:50 часа“, съобщиха от ГЕРБ.

„Да се проведе на неутрална територия – в зала 6 на НДК и да бъде излъчен в реално време от трите национални телевизии. Форматът беше уточнен – в първата част лидери и екипи, втори модул – лидер срещу лидер. Преди часове стана ясно, че г-жа Нинова не е доволна от така постигнатото споразумение и предлага нов формат на дебата за пореден път“, обявиха от ГЕРБ.

„За нас формат лидери, заедно с екипи, не е приемлив. Лидерският дебат очертава визията за развитието на страната и всеки поема политическа отговорност“, обявиха по-рано от БСП.

„Оставаме с впечатлението, че г-жа Нинова се опитва да провали дебата. Категорично заявяваме още веднъж, че ще приемем всички претенции и изисквания, които имат БСП с едно-единствено желание от наша страна – да проведем смислен, конструктивен и интелигентен дебат. Още веднъж заявяваме, че нямаме претенции за това в коя част на дебата да спорят лидерите, в коя част на дебата да спорят екипите“, увериха от партията на Бойко Борисов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.