ГЕРБ номинира Икономов за трети мандат кмет на Банско (обзор)

Направиха 17 номинации за общински съветници

На номинационно събрание общинската организация на ПП ГЕРБ Банско с пълно единодушие издигна Георги Икономов за трети мандат кмет на общината. Делегатите гласуваха и номинацията на Петър Галчев, общински съветник от партията за кмет на Добринище. Бяха направени и седемнайсет номинации за общински съветници.

Сред тях има и нови лица, които не са в настоящия минипарламент. Сред тях е известният ендо­кринолог проф. Румен Пандев, който е от гражданската квота на партията, директорката на СУ „Неофит Рилски” Елеонора Барякова, както и Димитър Проданичин, Емил Терзиев и Десислава Клечерова, всички от Банско.

Няма изненада при номинирането на Икономов, защото той два мандата успешно управлява, обнови напълно облика на Банско и на всички избори местната структура на ГЕРБ показва най-добри резултати.

Икономов като кмет първи мандат завари в доста окаяно състояние курорта - имаше проблеми с водата, с тока, улиците бяха разбити, нямаше градоустройствен план. Стъпка по стъпка той се захвана и реализира тежкия воден цикъл на града за 90 млн. лева. Оправи улиците на града и този процес още продължава, сложи в ред административните дела в общината, преписките. Поведе и битка със сивия сектор в хотелиерството, въведе таен клиент от общината, за да се изловят онези, които не искат да плащат данък легло.

Днес визията на Банско е тотално променена и курортът се превърна заслужено в световна марка за добър туризъм.

Коментари

Задължително поле