15 см по-голям гледа българинът Цената на най-търсения модел на изплащане е над 1000 лв.

Френската полиция задържа още двама за стрелбата в Страсбург

Тереза Мей: Сделката за Брекзит ще бъде гласувана в края на януари

Министър Вълчев: Проект за 100 млн. лева ще подкрепи децата с образователни затруднения

Хит в Япония са календари с Путин Изпревари знаменитостите в Страната на изгряващото слънце

Каракачанов: Прекалено много интереси настъпих и заради това бях ударен

Благоевград изгражда анаеробна инсталация за биоразградими отпадъци

Европейската сметна палата иска затягане на контрола при отпускането на пари за НПО-та

Aтентат на Президентство и Министерски съвет? Обществено обсъждане на Националният план за противодействие на атаки

Външният министър на Иран: Бих поискал от Вашингтон да стане „по-малко беззаконен“

Разкриха гробница на 4400 години в Египет

Парис Хилтън иска дете, търси донор

Биг Бенд – Благоевград и децата на Благоевград с ДЖАЗ КОЛЕДА “LET IT SNOW”

Шефът на албанския Конституционен съд свален от длъжност заради недекларирани доходи

Мъж издъхна на пазара в Горна Оряховица след преглед в Спешна помощ, зет му наби доктора 30-годишният Невен М. арестуван за хулиганство

ГЕРБ: Обещанията на БСП биха стрували 4.19 млрд. годишно

Снимка: Канал 3

Доходите трябва да идват от работеща икономика, от модернизацията на страната и затова трябва да има конкретни мерки. Това заяви Томислав Дончев по време на пресконференция на ГЕРБ. Повод за изявлението бе анализ на предизборните обещания на БСП.

„Не веднъж ни питаха какво отличава нашата програма от тази на БСП по отношение на доходите“, каза бившият вицепремиер Дончев.

„Ние считаме, изчислили сме, че ако всички тези мерки бъдат приложени, ще има реален ръст на доходите“, посочи още той.

„Започваме с най-голямата мярка – увеличение на населението на България.

За да се достигне заветната цел от 8 млн., бих се радвал България да е 8 или 9 млн., населението трябва да се увеличи с 847 хил. души, за това са необходими 50 години. Като резултат от подобна мярка, не знам с какви стимули ще бъде постигната, това означава жените във фертилна възраст да бъдат извадени от пазара на труда“, изчисли Томислав Дончев.

„Една от големите иновации е лансирането на 2 фонда – „Индустрия“ и „Иновации“, каза Дончев, но според него тази идея само на пръв прочит звучи добре, защото създава куп въпроси, които не срещат отговор. Томислав Дончев попита от къде ще се вземат 650 млн., 500 за единия фонд и 150 за другия, и за сметка на кой финансов разход ще бъдат тези средства. По думите му не е ясно по какъв начин ще се определят предприятията, на база на какви критерии и принципи.

Томислав Дончев коментира, че уволнението на областните управители, не може да бъде критикувано. „Щом правителството е подало оставка, приемаме, че и областните управители трябва да бъдат уволнени“, заяви той. Според Дончев притеснителното в случая е кой се назначава.

„Категорично продължаваме да смятаме, че увеличението на пенсиите трябва да следва ръста на икономиката“, каза от своя страна Владислав Горанов. „Изключително неприемливо е да увеличим изпреварващо пенсиите на едни категории хора, спрямо други“, заяви той.

Относно промяната в плоския данък и облекчението за работещите родители в програмата на БСП Владислав Горанов коментира: „373 млн. няма да постъпят в бюджета, ще останат на разположение“ и зададе въпроса дали по този начин заветните 8 млн. население ще бъдат постигнати.

„Ако приемем 5% лихва върху 100 хил. лева ипотечен кредит, сами може да сметнете колко е това на година, едва ли БСП предлагат да задължат банките да отпускат тези средства, въпреки че не може да се изключи“, обясни той във връзка с предложеното облекчение за ипотечните кредити на млади семейства в програмата на БСП.

Владислав Горанов заяви, че според ГЕРБ сумата, която ще е необходима на БСП за реализиране на програмата, е 4, 190 млрд. лева.

„Статично Ви представяме сумата за една година, така както я виждаме, вероятно ще ни опровергават“, посочи той. „Говорим за значителен ресурс, който поне в първата година на управлението, левицата трябва да реализира“, поясни Владислав Горанов. „Върви се към изхарчване на натрупаните резерви или дългосрочно поддържане на разхлабена фискална политика“, заяви той.

„Спокойно можем да говорим за разчистване на сметки и за реваншизъм“, каза още Владислав Горанов  във връзка със смяната на областни управители от служебното правителство.

„Анонсът за областните управители беше: ще сменим тези, които няма да ни съдействат за изборите“, коментира той. Според него няма нищо по-логично един президент, издигнат от БСП, да назначи хора на БСП.

„Никой няма да укори БСП, ако те застанат с лицето си пред служебното правителство“, обясни Владислав Горанов.

„13 извънредни точки на заседанието на правителството, не че е прецедент, но говори за политическа, а не експертна роля на това правителство“, посочи той.

Относно сменените областни управители Делян Добрев заяви, че на пощата на ГЕРБ вече се получават сигнали, че този кабинет назначава хора на БСП. Той даде пример с областния управител на Ямбол, който е бил 2 мандата общински съветник на БСП и 4 мандата кмет отново на БСП.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

 1. Колкото и САНИРАНЕТО.
  Дончев, как са младите милионери от Ст. Загора?
  Добре ли са Герберчетата?

 2. С тези пари за саниране с стиропор и теракол, Хемус щеше да е готова, но няма мислене.
  ГЕРБ Вие, сте в клинична смърт. Скоро ще Ви го докажем. Ще разберете, че освен метрото и околовръстното има други части на България, все още не обезлюдени.

 3. защо анализират обещанията на БСП и пак плашат – те какво направиха досега и какво ще обещаят / излъжат / пак – не ги ли ги досрамя

 4. плачат като вдовици за х.й,и оня с голямата пача-горанов,вий сте умрели как не го разбрахте,малоумници,съсипахте всичко

 5. Според легендите в интернет, парцала бойко и айдуцте му откраднали над 100 млрд. лева от 2009 до сега. А това прави по 12 млрд.лева на година, което ще рече, че програмата на БСП може да се утрои. А за целта е необходимо просто крадливия парцал бойко и айдуците му да бъдат затворени пожизнено в затворите, за да не крадат и положението на българите ще се оправи.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.