ГЕРБ обсъжда оставката на съпартиеца си Антон Тодоров

Снимка: Архив

Парламентарната група на ГЕРБ обсъжда оставката на депутата Антон Тодоров. Той я подаде вчера, след като като в петък негови думи пред Нова телевизия предизвикаха остри реакции на политици и медии. По-късно Тодоров се извини за думите си и обясни, че не е разбран правилно.

Днес настроенията са по-различни, отколкото при обсъжданата оставка на Делян Добрев. Сега членовете на партията коментират, че с гласуване "За", много ще се повиши самокритичността и подобни прояви в бъдеще биха предизвикали дискусии.

"Човешко е да бъдеш по-цветист в изказа си, това не всеки го умее, но той го умее много добре. След като сам той е преценил, че с това говорене и с продължаващото противопоставяне между това и обясненията каква е била действителната му воля и какво действително се е получило като изказ, за мен той взе добро решение, което му прави чест", коментира пред БНТ Цецка Цачева, министър на правосъдието и член на ИК на ГЕРБ.

Депутат ГЕРБ Лъчезар Иванов, също коментира: "Волеизявлението на Антон Тодор е ясно, но решението което ще вземе парламентарната група ще бъде ясно за всички."

"Неговото изказване не беше подходящо, доколкото това е въпрос, за който трябва да си подаде оставка, вече е въпрос на лично себеусещане, след като е преценил, че подава оставка, това е един много сериозен стандарт", каза Тома Биков, депутат ГЕРБ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика