ГЕРБ обяви: БСП ни залива с фалшиви новини, не им издържат нервите

Направиха думата концесия мръсна, възмути се транспортният министър Ивайло Московски

"Не сме подарили нищо и не сме дали нищо безплатно. Процедурата за концесията на интермодалния терминал в Пловдив е абсолютно прозрачна. Минати са всички публични процедури. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски на специална пресконференция, в отговор на нападките от страна на БСП.

"Две правителства на БСП писмено са потвърдили, че този прокет ще бъде реализиран чрез концесия. Това са правителствата на Сергей Станишев и на Пламен Орешарски. При нас всичко е прозрачно и ясно. Щом от БСП твърдят, че всичко е подарено, нека до днес ми пратят документите и веднага ще спра концесията. Ако г-н Георги Свиленски от БСП успее да донесе повече инвестиции, не чрез концесия, аз съм готов да си понеса политическата отговорност. Същото очаквам и от него. Чакам отговор от него днес. Ще го направя директор на дружеството, ако успее да осигури повече средства. БСП направиха думата концесия мръсна. Това не е така. Това е един легален и много добър начин за инвестиции. Ако концесионерът не спазва договора, държавата веднага може да прекрати този договор. По времето на БСП са реализирани 14 концесии. Аз по-дясна политика от тази не съм виждал", разкри Московски.

„Явно нервите на БСП не издържат вече, дори и в това време, в което въпреки летния сезон, и правителството продължава да работи активно по големите инфраструктурни проекти за развитието на страната“, заяви областният координато на ГЕРБ за София Цветомир Паунов.

„Всички сме свидетели на това какво правителството на Бойко Борисов прави всекидневно и с какви темпове работи. Нека да не забравяме и да бъдем критични постоянно да си спомняме как опозицията действа и какви подходи използва. Г-жа Нинова постоянно заявява от парламентарната трибуна, че БСП ще бъде конструктивна опозиция, а в същото време с подобни пресконференции ежедневно трябва да отговаряме на поднасяне на лъжлива информация. Нека да не забравяме какво се случи в недалечно време на изборите в ж.к. „Младост“, когато именно чрез подобна манипулативна техника тогава спечели един кандидат, след което човекът, който я беше подкрепил в лицето на Георги Кадиев публично се отрече от нея, защото явно го е хванало срам от действията ѝ и некомпетентността на кметицата на „Младост“, каза още Паунов.

"БСП не спират да ни заливат с фалшиви новини", каза от своя страна Николай Стойнев, зам.-председател на Столичния общински съвет. "Няма нищо вярно в твърденията, че "Цариградско шосе" се ремонтира всяка година. Това може много лесно да се провери. Същото важи и за завода за отпадъци. По тяхно време те ходеха там и беряха макове, а сега край София има един от най-модерните заводи и депо, които рециклират отпадъците на софиянци", каза още Стойнев.

 

Коментари

Задължително поле