Акция „Багер“ в бургаско гето Тежки машини бутнаха 35 незаконни постройки

Възрастна жена получи сърдечен пристъп в Рила, транспортираха я до болница с хеликоптер 

Кога хазната връща ДДС по европроекти

Чавушоглу: Отношенията на Турция с Европейския съюз започват да се нормализират

Йорданка Фандъкова провери новоизградена детска градина в столичния квартал „Младост“ (СНИМКИ)

Внимание! Обирджии нападат туристи в района на Акропола

Румен Петков: ПП АБВ ще сезира и „Морска администрация“ за казуса с нефтонаходището на Галата

България и страните от Вишеградската група с обща позиция в защита на фермерите срещу търговците

В 7 от резервоарите на „Мопанг“ има близо 300 литра гориво Източването ще започне в края на август

КАТ установи близо 4700 нарушения по пътищата за ден, взе над 80 книжки (ВИДЕО)

Постоянен арест за спасител от басейн, обвинен в блудство с деца

Зърнокомбайн изгоря напълно при пожар в Обединение Разследват причините за огъня

Борисов: Не съм доволен от шефката на регистъра, ще има промени до дни

Задържаха голямо количество амфетамини при спецакция в Разград, двама са в ареста

Задържаха мъж, заподозрян за убийство на 38-годишен в столичния квартал „Орландовци“

ГЕРБ-Пловдив: Продължаваме с изграждането на модерна и безопасна инфраструктура

Целта на ПП ГЕРБ в следващите 4 години е да продължи с изграждането на модерна и безопасна транспортна инфраструктура, заявиха кандидатите за народни представители в 16 МИР Пловдив-град Менда Стоянова, инж. Александър Държиков и инж. Атанас Ташков пред представители на учебните центрове за подготовка на водачи на МПС.

Сред приоритетите, заложени в програмата на ГЕРБ в сектор „Регионална политика“ и „Транспорт“, са и довършване на автомагистрали „Струма“ и „Хемус“, изграждане на автомагистрала „Калотина – София“, инвестиции за осигуряване на пътна безопасност на съоръженията по пътната мрежа и други.

На срещата присъстваха кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. „От значение е построяването на няколко скоростни пътя, както и ремонтирането на отсечката Пловдив-Асеновград. Плановете са стартът да бъде даден тази пролет, а средствата в размер на 24 милиона лева вече са осигурени“, обясни инж. Александър Държиков. Той посочи още, че от важно значение за региона е заложеното в програмата на ПП ГЕРБ разширение на Околовръстното шосе на Пловдив.

Кандидатът за народен представител не пропусна да отбележи необходимостта от въвеждане на интелигентната транспортна система, която включва наблюдение, управление и изчисление на трафика. Той заяви, че е необходимо възстановяване дейностите на Фонда за пътна безопасност, чрез който да се осигурят мобилни и стационарни камери за наблюдение и да се направи пътна карта за контрол и превенция.

Сред приоритетите е и въвеждане на т.нар. тол такси за тежкотоварните автомобили, които представляват половината от транзитния трафик през страната. „Наложителните законодателни промени са свързани с гласуването на нов Закон за движение по пътищата или структурирането му в два отделни. Единият закон да контролира пътното управление, а другият ясно да разделя функциите на Министерството на транспорта от тези на МВР. Единият закон следва да урежда правилата за контрол върху движението по пътищата, а другият – регистрацията на пътните п
ревозни средства и обучението на водачите им“, обясни Александър Държиков, който има дългогодишен опит като експерт в областта на транспорта.

„В началото на нашето управление заварихме страната в дефицит, огромен дълг, фалирала банка, изплащане на задължения по АЕЦ „Белене“ и американските централи в размер на 2,5 млрд. лева. Днес в страната има стабилна банкова и застрахователна система благодарение политиката на ГЕРБ“, заяви кандидат-депутатката Менда Стоянова. Тя не пропусна да отбележи, че БВП е нараснал с 3,5 %, безработицата е под 7%, като в Пловдив е под 3%. През 2016 г., както и в първите месеци на 2017г. има излишък, който по прогнозни данни ще намалее с 5 % до края на годината.

„Главна цел за бъдещото управление на ПП ГЕРБ е средната работна заплата да достигне 1500 лева – нещо напълно реално, което ще се постигне чрез работеща икономика, инвестиции в производството и откриване на работни места. Реализирането на всичко това води до устойчиво развитие и до допълнително стимулиране на малкия и средния бизнес, хора като Вас“, каза още Менда Стоянова.

Кандидат-депутатите Менда Стоянова, Александър Държиков и Атанас Ташков с готовност заявиха, че ще работят не просто за един успешен 4-годишен мандат, но и за развитието на Пловдив като културна, индустриална и транспорта столица на България в каквато се превърна през последните няколко години от управлението на ГЕРБ на местно и национално ниво.

„В своята листа от кандидати за народни представители ГЕРБ разчита на тяхната експертност и професионална насоченост в различни сфери, като с това се защитават потребностите и интересите на хората от различни браншове. Нашите народни представители в парламента ще продължат да подкрепят развитието на Пловдив. Те ще са проводници за промяна на наредби, тъй като животът е едно предизвикателство и много неща се променят“, коментира кметът Иван Тотев, който е и областен координатор на ГЕРБ в града под тепетата.

По време на срещата той представи бъдещите инфраструктурни проекти в Пловдив, сред които изграждането на многоетажни паркинги в различни райони, реконструкцията на булевардите „Руски“, „Коматевско шосе“ и изграждането на бул. „Северен“, който да свързва „Брезовско шосе“ с моста „Адата“, като плановете са след време да има изход към Карловския надлез. Важен е и проектът за нов мост на река Марица, свързването на бул. „Копривщица“ с „България“ и слизане на булевард „Марица“- север и много други, допълни кметът Тотев.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.