Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

ГЕРБ-Пловдив: Продължаваме с изграждането на модерна и безопасна инфраструктура

Целта на ПП ГЕРБ в следващите 4 години е да продължи с изграждането на модерна и безопасна транспортна инфраструктура, заявиха кандидатите за народни представители в 16 МИР Пловдив-град Менда Стоянова, инж. Александър Държиков и инж. Атанас Ташков пред представители на учебните центрове за подготовка на водачи на МПС.

Сред приоритетите, заложени в програмата на ГЕРБ в сектор „Регионална политика“ и „Транспорт“, са и довършване на автомагистрали „Струма“ и „Хемус“, изграждане на автомагистрала „Калотина – София“, инвестиции за осигуряване на пътна безопасност на съоръженията по пътната мрежа и други.

На срещата присъстваха кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. „От значение е построяването на няколко скоростни пътя, както и ремонтирането на отсечката Пловдив-Асеновград. Плановете са стартът да бъде даден тази пролет, а средствата в размер на 24 милиона лева вече са осигурени“, обясни инж. Александър Държиков. Той посочи още, че от важно значение за региона е заложеното в програмата на ПП ГЕРБ разширение на Околовръстното шосе на Пловдив.

Кандидатът за народен представител не пропусна да отбележи необходимостта от въвеждане на интелигентната транспортна система, която включва наблюдение, управление и изчисление на трафика. Той заяви, че е необходимо възстановяване дейностите на Фонда за пътна безопасност, чрез който да се осигурят мобилни и стационарни камери за наблюдение и да се направи пътна карта за контрол и превенция.

Сред приоритетите е и въвеждане на т.нар. тол такси за тежкотоварните автомобили, които представляват половината от транзитния трафик през страната. „Наложителните законодателни промени са свързани с гласуването на нов Закон за движение по пътищата или структурирането му в два отделни. Единият закон да контролира пътното управление, а другият ясно да разделя функциите на Министерството на транспорта от тези на МВР. Единият закон следва да урежда правилата за контрол върху движението по пътищата, а другият – регистрацията на пътните п
ревозни средства и обучението на водачите им“, обясни Александър Държиков, който има дългогодишен опит като експерт в областта на транспорта.

„В началото на нашето управление заварихме страната в дефицит, огромен дълг, фалирала банка, изплащане на задължения по АЕЦ „Белене“ и американските централи в размер на 2,5 млрд. лева. Днес в страната има стабилна банкова и застрахователна система благодарение политиката на ГЕРБ“, заяви кандидат-депутатката Менда Стоянова. Тя не пропусна да отбележи, че БВП е нараснал с 3,5 %, безработицата е под 7%, като в Пловдив е под 3%. През 2016 г., както и в първите месеци на 2017г. има излишък, който по прогнозни данни ще намалее с 5 % до края на годината.

„Главна цел за бъдещото управление на ПП ГЕРБ е средната работна заплата да достигне 1500 лева – нещо напълно реално, което ще се постигне чрез работеща икономика, инвестиции в производството и откриване на работни места. Реализирането на всичко това води до устойчиво развитие и до допълнително стимулиране на малкия и средния бизнес, хора като Вас“, каза още Менда Стоянова.

Кандидат-депутатите Менда Стоянова, Александър Държиков и Атанас Ташков с готовност заявиха, че ще работят не просто за един успешен 4-годишен мандат, но и за развитието на Пловдив като културна, индустриална и транспорта столица на България в каквато се превърна през последните няколко години от управлението на ГЕРБ на местно и национално ниво.

„В своята листа от кандидати за народни представители ГЕРБ разчита на тяхната експертност и професионална насоченост в различни сфери, като с това се защитават потребностите и интересите на хората от различни браншове. Нашите народни представители в парламента ще продължат да подкрепят развитието на Пловдив. Те ще са проводници за промяна на наредби, тъй като животът е едно предизвикателство и много неща се променят“, коментира кметът Иван Тотев, който е и областен координатор на ГЕРБ в града под тепетата.

По време на срещата той представи бъдещите инфраструктурни проекти в Пловдив, сред които изграждането на многоетажни паркинги в различни райони, реконструкцията на булевардите „Руски“, „Коматевско шосе“ и изграждането на бул. „Северен“, който да свързва „Брезовско шосе“ с моста „Адата“, като плановете са след време да има изход към Карловския надлез. Важен е и проектът за нов мост на река Марица, свързването на бул. „Копривщица“ с „България“ и слизане на булевард „Марица“- север и много други, допълни кметът Тотев.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.