Ракети са изстреляни от Газа към Израел

Тереза Мей: Британският парламент ще обсъди в сряда официално отлагане на датата на Брекзита

Чужденци похарчиха 1 млрд. лв. за хотели

Хванаха крадци на метални тръби, докато пренасят плячката

Пожарникари извадиха несретница, паднала в Луда Камчия 62-годишната жена пренощувала в коритото преди някой да чуе виковете й и да извика помощ

Българските зеленчуци изчезват Намаляват както площите, така и количествата зарзават всяка година

Росен Желясков: Разочароващо е решението на Европейския парламент в сряда да се гласува пакетът „Мобилност“

Как може да се прекрати отпуска по майчинство

МВнР на Русия: Решението на САЩ да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения не променя позицията на Москва, че това е територия на Сирия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 26 март 2019

Увеличава се интересът към тристайните жилища Делът на новото строителство нарасна до 30-35%

Пакетът „Мобилност“ влиза в дневния ред на Европейския парламент

Австралиец спря Григор в Маями

US президентът даде Голан на Израел Израелските ВВС бомбардираха цели в Ивицата Газа

Израел започна да нанася удари в Ивицата Газа в отговор на ракетния обстрел

ГЕРБ поиска Велико народно събрание

Свикване на Велико народно събрание и изработване на нова конституция. От партията на Бойко Борисов предлагат да отпадне депутатският имунитет. Целта е да се гарантира  равенство пред закона на всички български граждани. Това е записано в предизборната програма на ГЕРБ.

Документът е отворен, а в следващите 10 дни предстои публичното му обсъждане.

Граждани и експерти могат да правят предложения, поясниха от партията на Бойко Борисов. Програмата на ГЕРБ е 50 страници и обхваща всички секторни политики – външна, регионална , социална, обществен ред и сигурност, финанси, управление на средствата от ЕС, отбрана, правосъдие, образование и наука, здравеопазване, култура, околна среда, земеделие, транспорт, икономика, енергетика, туризъм и спорт.

„Програмата ни е съобразена с обществените настроения в страната, за които ГЕРБ

постоянно се информира“, пише в увода. Там е подчертано, че формацията гледа на  референдумите като на работещ демократичен механизъм и е поет ангажимент да бъдат изпълнени решенията от допитването, организирано от „Шоуто на Слави“.

Амбициите на ГЕРБ са влизане на България в Шенген и в еврозоната през 2018 г.

Партията на Борисов обещава и нова наказателна политика. Наказателният кодекс, приет през 1968 г., е изменян 102 пъти. Ще декриминализираме деянията, загубили престъпния си  характер, и ще засилим наказанията за престъпленията, свързани

с корупция, тероризъм, компютърни престъпления, пране на пари, търговия с влияние, пише в документа.

В областта на регионалната политика ГЕРБ обещават доизграждане на АМ „Струма” в участъка Благоевград-Сандански, включително тунел „Железница” и през Кресненското дефиле, ускорено доизграждане на АМ „Хемус”и на АМ Калотина-София. Предвидено е и изграждане на тунел под връх Шипка, на скоростен път Русе-Велико Търново и Видин-София.

В сектор социална политика е посочено, че ГЕРБ залагат на увеличаване на доходите чрез заетостта и чрез постигане на по-голяма производителност на труда.“При изпълняване на програмата на ГЕРБ гарантираме в рамките на мандата минимална работна заплата от 650 лв. и средна работна заплата от 1500 лв.“, пише в програмата.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

  1. Парцалите от свинефермата герб освен да крадат другоне могат. А това протакане с Велико народно събрание е идеално за тях, ще могат да крадат още дълго скритите в проектите пари.

    1. Има ли останал ня#КОЙ да вярва на Боко Тиквата. Тоя хептен ни довърши.

  2. Олеле, май съм направил фал – на снимката се виждат само двамата глупаци!!!! Ама пък колко умно гледат!!!!!

  3. Всички вие ни унищожихте като днес хората вече не ви вярват.Всички сте едни и същи…..

  4. Който е забравил да му напомня, че парцала Бойко обеща на народа заплатите да станат 2000 лева, това е от предизборните му обещания през 2009 година. А от тогава до сега какво стана??? Парцала Бойко и айдуците му откраднали над 100 млрд., а крадените пари крадците ги крият и те не работят за икономиката. В следствие на това България даже не е бананова република, жизнения стандарт на българския народ е два и повече пъти по-нисък от този в африканските страни от третия свят. Всеки може да провери и да се убеди, че покупателната способност на бедните африканци е от да и повече пъти по-висока от тази на 80% от българите. ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ СЕ ДЪЛЖИ НА ПАРЦАЛА БОЙКО И СВИНЕФЕРМАТА МУ ГЕРБ. Да видим сега колко е лошият матриял в България, да видим още колко -о-л-и-г-о-ф-р-е-н-и- и -к-р-е-т-е-н-и- ще гласуват за парцала Бойко и свинефермата му герб, да видим колко -д-е-б-и-л-и- се връзват на лъжите на крадливия парцал Бойко.

  5. Нескопосно разработена управленска програма 11 Февруари 2017, 9:12
    Хората от ръководния изборен екип на БиБи с късогледото си мислене правят всичко възможно за антиреклама на управленческата програма на ГЕРБ. Обещавате „мед и масло“ занапред, но какво ви пречеше до преди половин месец да сторите това? Хем нямаше да въвлечете себе си и България в правителствена криза, която кой знае колко време ще се проточи. Във финансовата част на програмата се откриват явни противоречия: само двойното повишение на работната заплата РЗ на учителите ще консумира над 2 млрд. лв годишно. А вие освен това голямо перо на финансите предвиждате и минимална РЗ 650 лв и 1500 лв средна РЗ на глава от работещата част на населението. Правите ли си сметка, че в РБ повишението на РЗ дори сега изпреварва нарастването на производителността на труда? Имате ли допълнително още 2,5-2,7 млрд. лв в приходите на бюджета? Или раздавате пари от торбата с обещания?

  6. Показвате екипът, представящ програмата на ГЕРБ за бъдещото управление , но в него са министри, които допринесоха много за ниския рейтинг на кабинета ББ дебеличката Павлова, издънила се с некадърния състав на АПИ, „мегаватката“ счетоводителка шеф на МЕ Т.Петкова, неграмотната в областта на екологията Ив.Василева. В други снимки на екипа ви виждаме простия и нагъл Митов, Кунева, бърборината Захариева, ненавлязлата в управленскотото русло, но горделиво пъчещата се Русинова. С тях ли ще постигате успехи? А насреща си виждате литналата напред и непрекъснато нанасяща ви кроше след кроше К.Нинова. Срещу опитните тролове на БСП сте противопоставили инфантилната Деси Атанасова от Дулово, държащият се като селски гамен Гьорги Георгиев и Цвета Караянчева. Какво смятате да правите ?! Да публикувате мненията на ръководители на държави от ЕС и еврочиновници, които на прощаване мило тупат по вратлето Б.Борисов? Така няма да спечелите парламентарните избори.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.