ГЕРБ показа жълт картон на патриотите (обзор)

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се извини от името на коалицията

ГЕРБ показа жълт картон на коалиционните си партньори от „Обединени патриоти“ (ОП) заради снимките с нацистки поздрави. Само ден след като зам.-министър Павел Тенев изхвърча от правителството заради кадър, на който е вдигнал ръка за поздрав на восъчни нацисти, още един патриот бе отстрелян от изпълнителната власт.

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил шефът на социалната дирекция във военното министерство Иво Антонов да бъде уволнен. Пак за снимка в поза „Зиг хайл“, но до нацистки танк „Майбах“.

„Подобни снимки, подобни изказвания няма да търпим. Премиерът Борисов няма да търпи подобни хора да бъдат част от екипа на сегашното управление. Извиняваме се за неудобството, ГЕРБ гарантира европейските ценности“, категоричен бе председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

От опозицията обаче продължават да настояват за оставката и на вицепремиера и съпредседател на ОП Валери Симеонов, цитиран от в. „Сега“, че всеки на млади години може да има майтапчийски снимки от нацисткия лагер Бухенвалд.

Симеонов се закани да съди медията: „Никога не съм казал никъде, че съм си правил майтапчийски снимки и ще ги съдя". На свой ред обаче от вестника бяха категорични, че застават зад статията си, както и че Симеонов сам е разказал за студентското си пътуване до Бухенвалд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика